Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines

Συμφωνία μεταξύ Aegean και MIG

Olympic AirΗ Aegean Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι επετεύχθη συμφωνία με την MIG για την αγορά του 100% της Olympic Air. Συμφωνήθηκε οι δύο εταιρείες να διατηρήσουν το όνομα, τα σήματα και το προσωπικό τους, καθώς η Olympic Air θα γίνει θυγατρική εταιρεία της Aegean. Θα κρατηθούν αποστάσεις ακόμη και στο πτητικό έργο των δύο εταιρειών, η Olympic Air πιθανότατα θα αναλάβει τα δρομολόγια εσωτερικού ενώ η Aegean φέρεται να στρέφεται κυρίως στα δρομολόγια εξωτερικού.

Ανταγωνισμός στα δρομολόγια εσωτερικού

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν προσπαθήσει να ενωθούν οι δύο εταιρείες, την προηγούμενη φορά η συμφωνία τους σκόνταψε στην άρνηση έγκρισης από την Αρχή Ανταγωνισμού. Τότε δεν υπήρχε άλλη εταιρεία στην ελληνική αγορά δρομολογίων εσωτερικού και θεωρήθηκε ότι αν ενωθούν θα υπάρχει θέμα μονοπωλίου. Τα πράγματα σήμερα είναι αρκετά διαφορετικά, ήδη η Cyprus Airways έχει αναλάβει κάποια δρομολόγια εσωτερικού με μεγάλη επιτυχία. Η κυπριακή εταιρεία έχει διεισδύσει σε καίρια δρομολόγια στρατηγικής σημασίας, ανάμεσα τους το υψηλής δημοτικότητας δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Εκτός από τις Κυπριακές Αερογραμμές, κι άλλες ελληνικές εταιρείες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα δρομολόγια εσωτερικού. Οι Μινωικές Αερογραμμές, Sky Express, Astra Airlines και προσεχώς η πολλά υποσχόμενη Hellas Airlines είναι κάποιες εταιρείες που προσπαθούν να κερδίσουν ένα μερίδιο από την πίτα της ελληνικής αγοράς.

Η Olympic Air πωλείται για 72 εκατομμύρια ευρώ

Αν συνυπολογίσει κάποιος την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, η οποία έχει προκαλέσει καθίζηση στην αγορά και έχει ωθήσει πολλές εταιρείες στην πτώχευση, η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού θεωρείται δεδομένη για την πώληση της Olympic Air. Σε αυτή την περίπτωση η MIG θα εισπράξει από την Aegean 72 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε δόσεις. Ας ελπίσουμε ότι οι νέες εταιρείες μαζί με την Cyprus Airways θα διατηρήσουν τον ανταγωνισμό σε υψηλά επίπεδα ώστε να μην υπάρξει άνοδος στις τιμές των εισιτηρίων και επιβάρυνση των επιβατών μετά την πώληση της Ολυμπιακής.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *