Τον πέταξαν έξω από το αεροπλάνο επειδή ήταν παχύσαρκος

Προσπάθησαν να τον πετάξουν έξω από το αεροπλάνο

Ένας αμερικανός ισχυρίζεται ότι προσπάθησαν να τον πετάξουν έξω από το αεροπλάνο επειδή ήταν παχύσαρκος. Ο Μάθιου Χάρπερ που ζυγίζει 154 κιλά, είχε επιβιβαστεί σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Southwest Airlines προκειμένου να μεταβεί από το Σικάγο στο Ντένβερ.

Υπήρχε ήδη μια κενή θέση

Αρχικά ζητήθηκε από τον Μάθιου να περάσει έξω με τη δικαιολογία ότι είχαν γίνει υπεράριθμες κρατήσεις. Στη συνέχεια ενα μέλος του πληρώματος τον ρώτησε αν είναι γνώστης της «Customer of size» πολιτικής της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι υπέρβαροι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση και για το διπλανό κάθισμα πληρώνοντας διπλό εισιτήριο.

Ο 34χρονος αμερικανός απάντησε πως γνωρίζει την πολιτική της εταιρείας, όμως θεώρησε άσκοπη την αγορά δεύτερου αεροπορικού εισιτηρίου μιας και υπήρχε ήδη μια κενή θέση ανάμεσα στον ίδιο και τον αδερφό του.

«Αισθάνθηκα εξευτελισμένος»

Μετά από περαιτέρω συζητήσεις, εντέλει του επέτρεψαν την εκ νέου είσοδο στο αεροπλάνο. Ο κ. Χάρπερ δήλωσε «εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα εξευτελισμένος μπροστά στα μάτια των συνεπιβατών μου, με είχαν αντιμετωπίσει σαν τρομοκράτη». Σε όλο το ταξίδι έμεινε καρφωμένος στο κάθισμα του με σκυμμένο το κεφάλι.

Όταν προσγειώθηκε στο Ντένβερ, ο αμερικανός συμπλήρωσε τη φόρμα παραπόνων εξιστορώντας το πάθημα του. Αργότερα η Southwest του πρότεινε μια αποζημίωση ύψους 100 δολαρίων, την οποία και απέρριψε για να στραφεί δικαστικώς και να διεκδικήσει μεγαλύτερη αποζημίωση.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε πως το θέμα είναι «υπό διερεύνηση», επίσης ότι «λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό». Από την άλλη, η Southwest υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα άρνησης επιβίβασης και ότι το προσωπικό του αεροσκάφους ρώτησε τον Μάθιου Χάρπερ αν είναι ενήμερος για την πολιτική «Customer of size» της εταιρείας.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.