Αγωγή από την Qatar για καθυστερήσεις στο νέο αεροδρόμιο της Ντόχα

qatar airwaysΗ Qatar Airways άσκησε αγωγή κατά της Γερμανικών-Εμιράτων συμφερόντων κοινοπραξίας Lindner Depa Interiors (LDI), κατασκευάστριας εταιρείας του νέου αεροδρομίου της Ντόχα, γιατί την θεωρεί υπεύθυνη για την σοβαρή καθυστέρηση στην παράδοση του αεροδρομίου. Σύμφωνα με την Qatar, σαν αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιεί τη Ντόχα για κύρια βάση της, έχει ζημιωθεί πολύ σοβαρά από την καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον προηγούμενο μήνα.

15,5 δισεκατομμύρια δολάρια το κόστος του νέου αεροδρομίου

Το προϋπολογισμού 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπερσύγχρονο αεροδρόμιο αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο τελειότητας, χρηστικότητας και πολυτέλειας. Κατά την πρώτη φάση λειτουργίας του αναμένεται να εξυπηρετεί 28 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ με την ολοκλήρωση του το 2018 θα εξυπηρετεί τους διπλάσιους επιβάτες. Το παλιό αεροδρόμιο της Ντόχα εξυπηρετεί λιγότερους από 20 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, με περισσότερους από 80% να είναι επιβάτες σε πτήσεις της Qatar.

Καθυστέρηση 12 μηνών

Η LDI είχε αναλάβει να κατασκευάσει 19 αίθουσες αναμονής για το νέο αεροδρόμιο, με ένα συμβόλαιο ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι αίθουσες αναμονής έπρεπε να έχουν παραδοθεί πριν από 6 μήνες, όμως το συμβόλαιο τερματίστηκε απότομα λόγω αθέτησης του από τη μεριά της LDI. Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου κατά 1 χρόνο.

600 εκατομμύρια δολάρια η εκτιμώμενη ζημία της Qatar

Η Qatar Airways ζημιώνεται από την καθυστέρηση με πολλούς τρόπους. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί την εταιρεία που θα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, θυγατρικές της όπως η Qatar Duty Free ζημιώνονται εξίσου. Επίσης σημειώνονται διαφυγόντα κέρδη καθώς η εταιρεία σχεδίαζε την στρατηγική της επέκταση κάνοντας χρήση των νέων εγκαταστάσεων, ενώ για τους επόμενους 12 μήνες αδυνατεί να προχωρήσει στα σχέδια της. Το ποσό που εκτιμά η Qatar ότι αντιστοιχεί στη ζημία που υπέστη και στα διαφυγόντα κέρδη, ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Απάντηση από την Lindner Depa Interiors

Η LDI από τη μεριά της υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα συμβόλαιο με την Qatar Airways και ότι οι ισχυρισμοί της εταιρείας είναι ψευδείς. Υποστηρίζει επίσης ότι δεν της έχει γίνει μέχρι στιγμής καμία αγωγή από την αεροπορική εταιρεία.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *