Αεροδρόμιο Βερολίνου – Βραδεμβούργου, το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας

Νέο αεροδρόμιο Βερολίνου - ΒραδεμβούργουΤο νέο αεροδρόμιο Βερολίνου – Βραδεμβούργου (BER) «Willy Brandt» αποτελεί μια σύγχρονη παραλλαγή του μύθου του «Γεφυριού της Άρτας». Είναι γεγονός η τέταρτη αναβολή στην έναρξη της λειτουργίας του νέου Διεθνούς αεροδρομίου στην περιοχή ανάμεσα στο Βερολίνο και το κρατίδιο Βραδεμβούργο, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει τα δύο ήδη γερασμένα αεροδρόμια του Βερολίνου, Tegel (TXL) και Schoenefeld (SXF). Έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη σε ένα μόνο έργο, που θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο για να τα καταγράψει.

Η πιο ντροπιαστική κατασκευή της Γερμανίας

Οι Γερμανοί πολίτες έχουν αγανακτήσει ιδίως μετά την προβολή από τη γερμανική τηλεόραση ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η κατάρα του Βερολίνου» όπου αναφέρεται στο νέο αεροδρόμιο σαν την «πιο ντροπιαστική κατασκευή της Γερμανίας». Στο ντοκιμαντέρ περιγράφεται με λεπτομέρεια ο εντελώς λανθασμένος αρχικός σχεδιασμός που οδήγησε ουσιαστικά σε γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο μεγάλου τμήματος του αεροδρομίου, καθώς και όλες οι υπόλοιπες προχειρότητες που όπως φαίνεται δεν έχουν τελειωμό.

Το αεροδρόμιο δεν αναμένεται να λειτουργήσει κι αυτή τη χρονιά

Για τη νέα αναβολή ανακοινώθηκε αόριστα ότι ευθύνονται «Προβλήματα πυρασφάλειας». Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν εγκαίνια στο τρέχον έτος, λογικά η λειτουργία του αεροδρομίου θα ξεκινήσει το 2014 αλλά και πάλι κανείς δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου. Σαν αποτέλεσμα της νέας καθυστέρησης, ο δήμαρχος του Βερολίνου Klaus Wowereit παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου αεροδρομίου.

Air Berlin, Germanwings και Lufthansa οι χαμένοι της υπόθεσης

Οι εταιρείες που ζημιώνονται περισσότερο από την καθυστέρηση του αεροδρομίου Βερολίνου – Βραδεμβούργου είναι οι Air Berlin, Germanwings και Lufthansa. Ιδίως η Air Berlin που έχει επενδύσει στην επέκταση των δρομολογίων της με τη χρήση του νέου αεροδρομίου σαν κομβικό σημείο για διηπειρωτικές πτήσεις, έχει ζημιωθεί οικονομικά από τις συνεχείς αναβολές στη λειτουργία του. Τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης (FRA) και της Κολωνίας – Βόννης (CGN) επηρεάζονται επίσης σημαντικά, αφού θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων από το αναμενόμενο.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *