Αεροπορικά εισιτήρια για Ευρώπη: Βρείτε το σωστό timing

Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για ΕυρώπηΤον τελευταίο καιρό που η κρίση έχει αποδυναμώσει τα εισοδήματα, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων βρίσκονται στα ύψη λόγο του ακριβού πετρελαίου, το όνειρο για ταξίδι στην Ευρώπη μοιάζει όλο και πιο απόμακρο. Ή μήπως όχι; Αν ψάχνετε μεθοδικά και έξυπνα, με το σωστό timing και λίγη τύχη θα μπορέσετε να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα. Το flydeals σας παρουσιάζει 5 τρόπους για να το πετύχετε.

1. Να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες προσφορές των αεροπορικών εταιρειών

Αυτό το βήμα ίσως είναι το σημαντικότερο απ’ όλα. Δεν θα βρείτε αεροπορικό εισιτήριο σε φθηνότερη τιμή από αυτή μιας καλής προσφοράς. Εντάξει, πολλές φορές οι αεροπορικές εταιρείες το παρακάνουν με το μάρκετινγκ, μειώνουν τις τιμές κατά μερικά ευρώ και τις βαφτίζουν προσφορά ή έκπτωση. Αυτό όμως δεν αλλάζει ότι κατά καιρούς υπάρχουν πολύ καλές προσφορές που πραγματικά αξίζουν τον κόπο. Μια καλή μέθοδος για να είστε ενημερωμένοι για τις προσφορές, είναι να γραφτείτε στο flydeals newsletter. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να ελέγχετε το email σας σε καθημερινή βάση ώστε να είστε από τους πρώτους που θα μάθετε για την προσφορά. Οι τελευταίοι που ενημερώνονται για μια προσφορά συνήθως είναι λιγότερο τυχεροί, ειδικά αν έχουν συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκέπτεστε το flydeals ή τις αντίστοιχες ιστοσελίδες σε καθημερινή βάση.

2. Την άνοιξη και το φθινόπωρο αυξάνουν οι πιθανότητες να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων δεν παραμένουν σταθερές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Την περίοδο των γιορτών είναι αυξημένες, την καλοκαιρινή περίοδο κορυφώνονται. Στα ενδιάμεσα όμως βρίσκονται κάποιες καλές ευκαιρίες για φθηνά ταξίδια. Οι πιο φθηνοί μήνες συνήθως είναι ο Φεβρουάριος, ο Μάρτης και ο Απρίλης στις αρχές του. Φθηνές τιμές βρίσκουμε επίσης στα τέλη του Οκτώβρη μαζί με κάποιες ημέρες του Νοέμβρη. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι επίσης μειωμένες σε off-season περιόδους. Η Ευρώπη είναι ιδανικός προορισμός για ταξίδια την άνοιξη λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω ελκυστικότερων τιμών.

3. Σκεφθείτε εναλλακτικούς προορισμούς

Όταν ξεκινήσετε την αναζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια θα ανακαλύψετε ότι οι τιμές ποικίλουν ανάμεσα σε διάφορες πόλεις και κυρίως ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες. Αν δεν έχετε πολύ συγκεκριμένο λόγο να θέλετε να επισκεφθείτε μια συγκεκριμένη πόλη, σκεφθείτε ότι υπάρχουν πάρα πολλά διαμαντάκια που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Αν έχετε διάθεση για εξερεύνηση και καλή παρέα, είναι σίγουρο ότι θα περάσετε υπέροχα όπου κι αν πάτε. Αν θα είναι και οικονομικά, τόσο το καλύτερο!

4. Εκμεταλλευτείτε το ευρωπαϊκό δίκτυο σιδηροδρόμων και τις low cost αεροπορικές εταιρείες

Το κόλπο είναι απλό: Βρίσκετε μια πτήση με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για οποιαδήποτε πόλη βρίσκεται σχετικά κοντά στον τελικό προορισμό σας και ύστερα συνεχίζετε σιδηροδρομικώς. Αναλόγως την περίσταση μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα σε σχέση με το να πάρετε μια ακριβότερη πτήση. Οι σιδηρόδρομοι στην Ευρώπη είναι καθαροί, γρήγοροι, συνεπείς και φθηνοί. Το τρένο αποτελεί ένα μοναδικό τρόπο για να ταξιδεύεις θαυμάζοντας τις φυσικές ομορφιές και το ύπαιθρο μιας χώρας. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχετε πρόβλημα χρόνου, με το τρένο θα πλουτίσετε τις εμπειρίες σας κρατώντας τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας χαμηλά. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια από κάποια low cost αεροπορική εταιρεία που να σας εξυπηρετεί πετώντας από τον ενδιάμεσο προορισμό στον τελικό σας προορισμό. Προσοχή, αν προτιμήσετε τη λύση του τρένου, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι ελέγξτε προσεκτικά τις χώρες που θα περάσετε μήπως χρειάζεται να εκδώσετε διαβατήριο.

5. Συγκρίνετε πάντα τις τιμές μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και των online ταξιδιωτικών πρακτορείων

Είναι σύνηθες φαινόμενο, οι αεροπορικές εταιρείες μεταξύ τους να έχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές για τον ίδιο προορισμό. Οι διαφορές έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων, οπότε είναι δύσκολο να προβλέψετε εκ των προτέρων ποια αεροπορική εταιρεία θα έχει την καλύτερη τιμή. Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο ταξιδιωτικά πρακτορεία να πουλάνε τα αεροπορικά εισιτήρια φθηνότερα από την ίδια την εταιρεία που πραγματοποιεί τις πτήσεις. Αν είστε σε αναζήτηση φθηνής πτήσης, επιβάλλεται να συγκρίνετε μεθοδικά τις τιμές από όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Αν εντοπίσετε εισιτήρια που να είναι σημαντικά φθηνότερα, μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα φθηνά εισιτήρια παραμένουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας μόνο για μερικά λεπτά ή μερικές ώρες. Συνεπώς, πρέπει να είστε σε ετοιμότητα να τα αγοράσετε αμέσως μόλις τα εντοπίσετε.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *