Εκτροπή αεροσκάφους λόγω προβολής ταινίας με ακατάλληλο περιεχόμενο

Προβολή ακατάλληλης ταινίας σε αεροπλάνοΗ πτήση 638 της United Airlines ξεκίνησε από το Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών στις 2 Φεβρουαρίου, με τελικό προορισμό τη Βαλτιμόρη. Η πτήση επρόκειτο να διαρκέσει περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά, οπότε το σύστημα ψυχαγωγίας του αεροσκάφους Airbus A320 ξεκίνησε να προβάλλει μια ταινία για να κυλίσει ευχάριστα ο χρόνος της πτήσης.

Η ταινία ήταν ακατάλληλη για παιδιά

Η ταινία που προβλήθηκε ήταν το θρίλερ μυστηρίου «Alex Cross», το οποίο περιέχει σκηνές βίας, σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνό. Η ταινία είχε χαρακτηριστεί ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε ταξινομηθεί σαν ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών στην κατηγορία «PG-13».

Η ταινία προβλήθηκε στις ανακλινόμενες πάνω από τα καθίσματα οθόνες του αεροπλάνου, και ήταν ορατή από όλους τους επιβάτες. Μια οικογένεια ταξίδευε με τα δύο της παιδιά, 4 και 8 ετών, μόλις οι γονείς αντιλήφθηκαν το ακατάλληλο της ταινίας, διαμαρτυρήθηκαν ήρεμα σε δύο από τις αεροσυνοδούς.

Αρχικά ζήτησαν να σταματήσει η προβολή από τις ανακλινόμενες οθόνες που βρίσκονταν στο οπτικό πεδίο των παιδιών τους. Οι αεροσυνοδοί αρνήθηκαν λέγοντας ότι είναι αδύνατο να σταματήσει η ταινία ή να ανακλιθεί η οθόνη.

Ζήτησαν να ενημερωθεί ο πιλότος

Αφού το αίτημα τους δεν βρήκε ανταπόκριση στις αεροσυνοδούς, η δύο γονείς ζήτησαν να ενημερωθεί ο πιλότος για το θέμα. Αφού και πάλι δεν άλλαξε κάτι, στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν το όνομα του πιλότου, πάλι ανεπιτυχώς.

Είχε περάσει πάνω από μία ώρα και οι γονείς προσπαθούσαν συνεχώς να αποσπάσουν την προσοχή των παιδιών τους προκειμένου να μην βλέπουν τις σκηνές που οι ίδιοι χαρακτήρισαν «εφιαλτικές». Ξαφνικά ανακοινώνεται ότι το αεροπλάνο θα προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο του Σικάγο για «λόγους ασφαλείας». Κανείς από τους επιβάτες δεν κατάλαβε ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι.

Τους… κατέβασαν από το αεροπλάνο

Στο Σικάγο, ένας αστυνομικός ανέβηκε στο αεροπλάνο, πλησίασε την οικογένεια και απαίτησε να συγκεντρώσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και να τον ακολουθήσουν. Στο αεροδρόμιο υποβλήθηκαν σε ανάκριση από αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, ενώ στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε επόμενη πτήση για τη Βαλτιμόρη.

Η United επανεξετάζει το ψυχαγωγικό υλικό της

Ο πατέρας κατηγορεί δημοσίως τον πιλότο για κατάχρηση εξουσίας και την αεροπορική εταιρεία για προβολή κινηματογραφικού περιεχομένου αίσχιστου είδους. Ο Τσαρλς Χόμπαρτ, εκπρόσωπος της United Airlines, παραδέχτηκε ότι υπήρξε η εκτροπή του αεροσκάφους, ενώ συμπλήρωσε πως η εταιρεία επανεξετάζει το ψυχαγωγικό υλικό της.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.