Συγκέντρωση υπογραφών στη Χίο για τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια

Χίος – Αθήνα – Χίος, μισός μισθός δρόμος

Olympic AirΜε το σύνθημα «Χίος – Αθήνα – Χίος, μισός μισθός δρόμος» ξεκίνησε να συγκεντρώνει υπογραφές ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείριση Χίου (ΔΗΚΕΧ). Στα πλαίσια αυτής της δράσης έχουν δημιουργηθεί 2 αφίσες που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με το θέμα των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων από και προς την Αθήνα. Η δημοτική αρχή ύστερα από τη συγκέντρωση υπογραφών σκοπεύει να καλέσει και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Διπλάσια τιμή από Αθήνα για Χίο, σε σχέση με πτήσεις στο εξωτερικό

Κύριος λόγος για την αγανάκτηση των κατοίκων της Χίου είναι η ύπαρξη φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων για χώρες του εξωτερικού, περίπου στη μισή τιμή από την τιμή που κοστίζουν τα εισιτήρια από Αθήνα για Χίο με επιστροφή. Δρομολόγια από Αθήνα για Χίο εκτελεί μόνο η Olympic Air -όπως και για πολλά άλλα ελληνικά νησιά- με αποτέλεσμα την ύπαρξη μονοπωλίου και τη διατήρηση υψηλών τιμών στα εισιτήρια. Οι Χιώτες υποστηρίζουν ότι αυτή η κατάσταση πλήττει τον τουρισμό του νησιού και απομονώνει τους κατοίκους τις ημέρες που ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων για τα πλοία.

Δεν συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι με τη δράση

Στη Χίο υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι που δεν συμφωνούν με την κίνηση της δημοτικής αρχής. Κάποιοι βρίσκουν καταρχήν απαράδεκτο ότι τις υπογραφές αρχικά μάζευαν τα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας που είχαν παραμελήσει το έργο τους προς χάριν της συγκεκριμένης δράσης. Άλλοι πιστεύουν ότι το εγχείρημα στερείται σοβαρότητας και ότι όλα γίνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Στο τέλος, όλοι συμφωνούν ότι τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά και πρέπει να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *