Ανακυκλώνοντας κατά 80 έως 90% ένα γερασμένο Boeing 747 Jumbo Jet

Αναρωτηθήκατε ποτέ, που πάνε τα αεροσκάφη όταν γεράσουν;

ανακύκλωση αεροσκαφώνΤα αεροσκάφη που αποσύρουν οι αεροπορικές εταιρείες, δεν καταλήγουν σε κάποια μάντρα με παλιοσίδερα. Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργούν εξειδικευμένες εταιρείες ανακύκλωσης αεροσκαφών που αναλαμβάνουν τα γερασμένα αεροπλάνα όταν αποσύρονται από την κυκλοφορία. Όλα σχεδόν τα μέρη ενός αεροσκάφους μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Βίδες, παξιμάδια, σωληνάκια, εξαρτήματα, σωσίβια, τρόλεϊ φαγητών είναι μερικά από τα αντικείμενα που βρίσκουν το δρόμο τους για χρήση σε νεώτερα αεροσκάφη. Μαζί και οι κινητήρες που αποτελούν τα μέρη του αεροσκάφους με τη μεγαλύτερη αξία. Οι κινητήρες περνούν από λεπτομερή έλεγχο και όσοι βρεθούν σε καλή λειτουργία πωλούνται μεταχειρισμένοι σε τιμές που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας.

Διαλύοντας το κολοσσιαίο Boeing 747 Jumbo Jet

ανακυκλώνοντας το Boeing 747Ύστερα από 35 χρόνια πτήσεων έρχεται το τέλος της καριέρας ενός Boeing 747. Το γιγάντιο αεροσκάφος βάρους 174 τόνων έχει καλύψει περίπου 55 εκατομμύρια μίλια σε πτήσεις με συνολική διάρκεια περίπου 100.000 ωρών. Αρχικά αφαιρούνται όλα τα εσωτερικά μέρη του 747, στη συνέχεια αφαιρούνται τα μηχανικά μέρη. Τα μηχανικά μέρη ελέγχονται προσεκτικά, αν είναι σε άριστη κατάσταση χρησιμοποιούνται ξανά στην αεροπορία, αν είναι σε μέτρια κατάσταση χρησιμοποιούνται σε άλλους κλάδους κατασκευών, αν είναι σε κακή κατάσταση ανακυκλώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η άτρακτος αλουμινίου, το τελευταίο απομεινάρι του Boeing 747, διαλύεται για να μετατραπεί σε αντικείμενα αλουμινίου καθημερινής χρήσης.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ετικέτες άρθρου:

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *