Αναστολή δρομολογίων προς τη χώρα μας από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

airlineΤον τελευταίο καιρό πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν την αναστολή ή την περιστολή των δρομολογίων προς τη χώρα μας. Πριν λίγες ημέρες είχαμε γράψει για την περιστολή του δρομολογίου Αθήνα – Νέα Υόρκη της Delta Airlines, τώρα έχουμε νέες περικοπές σε δρομολόγια προς την Ευρώπη και την Ασία. Ιδίως τη χειμερινή σεζόν φαίνεται ότι θα υπάρχουν αρκετά προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις από και προς τη χώρα μας.

Αναστολή των δρομολογίων Ryanair προς Κω και Ρόδο

Η Ryanair επιβεβαίωσε την αναστολή όλων των δρομολογίων της προς τη Ρόδο και την Κω στις 2 Οκτωβρίου 2012. Η αναστολή αυτή έρχεται σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα του προγραμματισμένου και δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των τουριστών προς τα δύο ελληνικά νησιά. Η Ιρλανδική εταιρεία εκτελεί 11 δρομολόγια στην Κω και 13 στη Ρόδο, με συνολικά 82 εβδομαδιαίες πτήσεις στα δύο νησιά.

Η Singapore Airlines φεύγει από την Ελλάδα

Η Singapore Airlines φεύγει από την Ελλάδα μετά από 40 χρόνια λειτουργίας στον ελληνικό χώρο. Η εταιρεία ανακοίνωσε στους 14 εργαζόμενους που απασχολεί στη χώρα μας ότι αποσύρεται από την ελληνική αγορά και θα πραγματοποιήσει το τελευταίο δρομολόγιο στις 26 Οκτωβρίου 2012. Σημειώνεται ότι η Singapore Airlines εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Σιγκαπούρη που προσφέρει μεγάλη γκάμα ανταποκρίσεων σε προορισμούς της Ασίας και της Αυστραλίας. Η Singapore Airlines δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1972.

Εξαγορά της bmi από το IAG group

Η bmi ανακοίνωσε αρχικά την αναστολή όλων των δρομολογίων της στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 σε αναμονή ενδεχόμενης πώλησης από το IAG group, το group που έχει τη British Airways στην ιδιοκτησία του. Τελικά η πώληση προχώρησε και πλέον τα δρομολόγια θα συνεχίσουν υπό την αιγίδα της British Airways, πλην όμως έχουν περικοπεί κάποια από αυτά. Συγκεκριμένα για Ελλάδα περικόπτεται από 10 Σεπτέμβρη 2012 το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ίστ Μίντλαντς και ακόμη ίσως υπάρξουν κι άλλες τροποποιήσεις στο πτητικό της πρόγραμμα.

British Airways για Λονδίνο

Η British Airways ανακοίνωσε την αναστολή του δρομολογίου από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προς τη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτωβρίου 2012.

TAP Air Portugal για Λισαβόνα

Η TAP Air Portugal ανακοίνωσε την αναστολή του δρομολογίου της από Αθήνα για Λισαβόνα στις 28 Οκτωβρίου 2012 που εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα.

Πτώχευση της Cimber Sterling

Η δανέζικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Cimber Sterling ανακοίνωσε πτώχευση στις 3 Μαΐου 2012 και αναστολή όλων των δρομολογίων της. Άμεσα άλλοι low cost αερομεταφορείς προσπάθησαν να διεισδύσουν στα δρομολόγια που εκτελούνταν από την Cimber Sterling. Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι νεότερο που να αφορά την ελληνική αγορά, περιμένουμε για νεότερες εξελίξεις.

Περιστολή από τη Lufthansa

Η Lufhansa ανακοίνωσε την περιστολή του δρομολογίου της από Αθήνα για Μόναχο σε δύο φορές ημερησίως από 28 Οκτωβρίου 2012. Σήμερα η Lufthansa εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο 3 φορές την ημέρα.

Ενδεχόμενο μείωσης των τελών του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Οι νέες αυτές εταιρείες έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο κατάλογο με τις εταιρείες που εγκατέλειψαν τη χώρα μας και κυρίως το αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος. Η Thai Airways έχει ήδη φύγει από τη χώρα μας η σύνδεση γίνεται μέσω Κωνσταντινούπολης ή Παρισιού. Η Gulf Air έχει επίσης σταματήσει το δρομολόγιο Αθήνα – Μπαχρέιν και οι συνδέσεις γίνονται μέσω Καΐρου, Κωνσταντινούπολης, Ντόχα, Αμπού Ντάμπι και Ντουμπάι. Η διοίκηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των -ομολογουμένως υψηλών- τελών σε μια προσπάθεια να επανέλθουν οι εταιρείες που έχουν φύγει ήδη ή που έχουν ανακοινώσει διακοπή των δρομολογίων τους για τη χειμερινή σεζόν.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *