Απαγόρευση επιβίβασης ατόμων με αναπηρία σε πτήση της Air Berlin

Ο πιλότος αρνήθηκε την επιβίβαση σε μέλη του γκρουπ

Απαγόρευση επιβίβασης ατόμων με αναπηρία σε πτήσηΈνα γκρουπ επιβατών με αναπηρία που ταξίδευε από τη Μόσχα στο Ντίσελντορφ αντιμετώπισε προβλήματα κατά την επιβίβαση σε αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Air Berlin. Οι επιβάτες είχαν αγοράσει τα εισιτήρια τους ένα μήνα πριν και είχαν λάβει την απαραίτητη επιβεβαίωση από την εταιρεία ώστε να είναι και τυπικά εντάξει για να επιβιβαστούν στην πτήση. Ο πιλότος της Air Berlin που θα μετέφερε την αποστολή, απαγόρευσε την πρόσβαση στο αεροσκάφος σε 6 μέλη της που κινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και σε 5 συνοδούς αυτών με τη δικαιολογία ότι το αεροσκάφος δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για να μεταφέρει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε αναπηρικό καροτσάκι.

Επιτρέπονταν μόλις 2 αναπηρικά αμαξίδια ανά πτήση

Ο αρχηγός της αποστολής κ. Vladimir Krupennikov -ένας από τους επιβάτες με αναπηρικό αμαξίδιο- κατήγγειλε ότι ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή για το θέμα. Είχαν ήδη περάσει από έλεγχο διαβατηρίων και τελωνείο, και περίμεναν στην πύλη του αεροδρομίου να έρθει η ώρα της επιβίβασης. Ο πιλότος που είχε υπηρεσία τους πλησίασε και τους δήλωσε πως δε μπορούν να επιβιβαστούν τόσο πολλά άτομα με καροτσάκι στο αεροσκάφος. Στη συνέχεια τους συνέστησε να πετάξουν μέσα σε διάστημα 2 ημερών ώστε να επιβιβάζονται 2 άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο ανά πτήση, όσα ισχυρίστηκε ότι επιτρέπονται από τους κανονισμούς ασφαλούς αεροπλοΐας.

Η Air Berlin είχε απαντήσει θετικά

Ο κ. Vladimir Krupennikov δήλωσε ότι το γκρουπ των επιβατών θα υποβάλει μήνυση στην Air Berlin για το συγκεκριμένο περιστατικό. Συγκεκριμένα είπε πως είχαν επικοινωνήσει με την εταιρεία για να τους επιβεβαιώσει ότι μπορούν να πετάξουν ταυτόχρονα 6 άτομα σε αμαξίδιο και η απάντηση της εταιρείας ήταν θετική, ενώ υπάρχουν χαρτιά που το αποδεικνύουν.

Μετά το περιστατικό, τα μέλη του γκρουπ μεταφέρθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο της Μόσχας όπου αγόρασαν εκ νέου εισιτήρια για μια πτήση της Aeroflot προς Γερμανία. Σε αυτή την πτήση επιβιβάστηκαν όλοι μαζί χωρίς να τους δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι οι επιβάτες ταξίδευαν από τη Μόσχα στο Ντίσελντορφ για να συμμετάσχουν σε ένα συνέδριο σχετικό με τη γερμανική τεχνογνωσία στη δημιουργία κοινωνικών υποδομών, προσβάσιμων από άτομα με αναπηρίες.

Πηγή: rt.com

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *