Απαγόρευση καπνίσματος στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου Μελβούρνης

Απαγόρευση καπνίσματος στο αεροδρόμιο της ΜελβούρνηςΟλική απαγόρευση του καπνίσματος, μέσα και έξω από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης πρόκειται να τεθεί σε ισχύ σε λίγο καιρό. Την απαγόρευση θα σηματοδοτήσει η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός ειδικού κλουβιού που θα υποδέχεται τους καπνιστές μακρυά από το κτίριο του αεροδρομίου.

Το «κλουβί» των καπνιστών

Στο ειδικό κλουβί που θα περιοριστούν οι καπνιστές, εκτός από τασάκια θα περιλαμβάνονται αφίσες και προωθητικό υλικό της αντικαπνιστικής οργάνωσης Quit Victoria. Σαν πιθανότερη θέση για την κατασκευή του ορίστηκε ο χώρος δίπλα από το κτίριο της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Στο κλουβί δεν θα υπάρχουν καθίσματα, ενώ απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο κλουβί είναι ότι δεν θα είναι εύκολα προσβάσιμο από όλα τα κτίρια του αεροδρομίου. Πιθανώς να κατασκευαστούν κι άλλα παρόμοια κλουβιά για να καλυφθούν οι ανάγκες. Μέχρι να γίνει ευρύτερα γνωστό το μέτρο, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου που εργάζονται στους εξωτερικούς χώρους μόλις βλέπουν κάποιον να καπνίζει, θα τον παρακαλούν να μεταβεί στο ειδικό κλουβί.

Κάπνιζαν ακριβώς δίπλα από τις πόρτες του αεροδρομίου

Μέχρι σήμερα, πολλοί επιβάτες ενοχλούνταν από την παρουσία καπνού στους χώρους του αεροδρομίου, κυρίως αυτούς που βρίσκονταν δίπλα από εξωτερικές πόρτες. Πολλοί καπνιστές, επιβάτες ή μέλη του προσωπικού του αεροδρομίου, κάπνιζαν ακριβώς δίπλα από τις πόρτες με αποτέλεσμα κάθε φορά που άνοιγαν ο καπνός να εισέρχεται στα κτίρια του αεροδρομίου. Η απαγόρευση ήρθε σαν φυσική συνέχεια των παραπόνων που εκφράζονταν από τους μη καπνιστές και επικροτήθηκε από αρκετό κόσμο σαν ένα θετικό βήμα.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *