Βίντεο από την κατασκευή του πρώτου Boeing 787 Dreamliner της Qatar

Η Qatar Airways θεωρητικά έχει ήδη παραλάβει μερικά αεροσκάφη τύπου Boeing 787 Dreamliner από το σύνολο των 60 που έχει παραγγείλει. Από αυτά, μόνο ένα έχει ταξιδέψει μέχρι την έδρα της εταιρείας στη Ντόχα, καθώς τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ολοκληρώνονται οι τελευταίες παρεμβάσεις στο εσωτερικό τους σύμφωνα με τις επιταγές της Qatar. Η εταιρεία δημοσίευσε βίντεο που παρουσιάζει τη συναρμολόγηση, τη βαφή και την πρώτη δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αεροσκάφος κορυφαίας τεχνολογίας

Το Boeing 787 Dreamliner έχει ενσωματώσει την αιχμή της τεχνολογίας, συνδυασμένη με κορυφαίο πρωτότυπο σχεδιασμό. Έχουν χρησιμοποιηθεί νέα συνθετικά υλικά στην κατασκευή του, ώστε να είναι ελαφρύτερο και να προσφέρει έως και 20% μικρότερη κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με αεροσκάφη αντίστοιχου όγκου. Τα παράθυρα είναι μεγαλύτερα και έχουν ενσωματωμένο νέο ηλεκτρονικό σύστημα σκίασης. Παράθυρα θα βρείτε και στις τουαλέτες του αεροσκάφους, οι οποίες είναι πιο φωτεινές. Νέα ανακλινόμενα ντουλάπια για τις χειραποσκευές εξασφαλίζουν περισσότερο ελεύθερο χώρο πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, κατά συνέπεια περισσότερο αέρα, μικρότερη ατμοσφαιρική πίεση στην καμπίνα και μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες. Η διαμόρφωση του εσωτερικού του Dreamliner από την Qatar περιλαμβάνει 254 θέσεις Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης.

Η Qatar έχει ποντάρει στο 787 Dreamliner

Το 787 Dreamliner φαίνεται ότι θα είναι το κλειδί της επιτυχίας για την περαιτέρω επέκταση της Qatar Airways. Η εταιρεία έχει ποντάρει πολλά στο συγκεκριμένο αεροσκάφος που αποτελεί κόσμημα της αεροναυπηγικής. Αρχικά το 787 Dreamliner θα χρησιμοποιηθεί από την Qatar σε κοντινές πτήσεις στον Περσικό Κόλπο μέχρι να εξοικειωθούν πλήρως τα πληρώματα της εταιρείας με το νέο αεροσκάφος. Αργότερα αναμένεται να δρομολογηθεί σε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αφετηρία τη Ντόχα και προορισμούς στην Ευρώπη, την Άπω Ανατολή και πιθανότατα την Αφρική. Άλλωστε αυτό το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί κυρίως για διηπειρωτικές πτήσεις όπου μπορεί να αναδείξει τα μεγάλα πλεονεκτήματα του. Υπάρχει η πρόθεση για δρομολόγια από τη Ντόχα ως τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με το 787 Dreamliner, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της εταιρείας.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *