Εξαπάτηση του κοινού από δήθεν ιστοσελίδες του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Απάτη κατ΄εξακολούθηση

Αεροδρόμιο ΜακεδονίαΓια απάτη κατ΄εξακολούθηση μέσω διαδικτύου κατηγορούνται οι διαχειριστές τεσσάρων ιστοσελίδων. Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας. Οι διευθύνσεις των 4 επίμαχων ιστοσελίδων είναι www.thessalonikiairport.com, www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com, www.thessalonikiairport.org. Κοινό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων ιστοσελίδων είναι ότι το όνομα τους περιέχει αποκλειστικά τις λέξεις thessaloniki και airport ώστε να τις κάνει να φαίνονται σαν τις επίσημες ιστοσελίδες του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάζονται λανθασμένες πληροφορίες πτήσεων

Αν επισκεφτείς τις ιστοσελίδες, κάθε μία μοιάζει με επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου «Μακεδονία» που διαχειρίζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με την προσθήκη ότι σου επιτρέπει να αγοράσεις εισιτήρια για κάποια πτήση, κάτι που δεν είναι σύνηθες σε επίσημη σελίδα αεροδρομίου. Ένα άλλο στοιχείο των ιστοσελίδων αυτών είναι ότι περιλαμβάνουν πληροφορίες για τις πτήσεις του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης που είναι λανθασμένες και ενδέχεται να προξενήσουν ζημιά στους επισκέπτες που θέλουν να ενημερωθούν για κάποια πτήση.

Συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ιντερπόλ

Η έρευνα ξεκίνησε όταν έγιναν σχετικές καταγγελίες από την Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και από την Διεύθυνση του Κρατικού Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ιντερπόλ εντόπισε τους διακομιστές των τεσσάρων ιστοσελίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αγγλία και την Ολλανδία.

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης δεν έχει επίσημη ιστοσελίδα!

Ένα φλέγον ζήτημα που προκύπτει είναι η απουσία επίσημης ιστοσελίδας τους Αεροδρομίου «Μακεδονία». Αυτή τη σημαντική έλλειψη εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι, αν υπήρχε επίσημη ιστοσελίδα οι μηχανές αναζήτησης θα την εμφάνιζαν πρώτη στα αποτελέσματα και θα ακυρώνονταν οι όποιες προσπάθειες εξαπάτησης του κοινού. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τη μεριά της προτείνει σαν επίσημη τη δική της ιστοσελίδα, η οποία είναι ελλιπέστατη και δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση το μέγεθος και την κίνηση του αεροδρομίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες άρθρου:

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *