Εξονυχιστικός σωματικός έλεγχος σε τρίχρονο κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα

κοριτσάκι σε αναπηρικό καροτσάκιΝωρίτερα αυτό το μήνα, στις 9 Φεβρουαρίου, οι αρχές ασφαλείας του Διεθνούς αεροδρομίου «Lambert-St. Louis» επέδειξαν πρωτοφανή αυστηρότητα σε ένα τρίχρονο κοριτσάκι με κινητικά προβλήματα. Η Λούσι Φορκ μαζί με τους γονείς της και τις δύο αδερφές της, επρόκειτο να ταξιδέψουν από το Σεντ Λούις μέχρι το Ορλάντο της Φλόριντα προκειμένου να επισκεφτούν τη Ντίσνεϋλαντ.

Της πήραν το κουκλάκι και αποφάσισαν να της κάνουν σωματικό έλεγχο

Ενώ η οικογένεια Φορκ περνούσε από τον έλεγχο του αεροδρομίου, οι υπεύθυνοι ασφαλείας αποφάσισαν να διενεργήσουν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο στο τρίχρονο κοριτσάκι, αγνοώντας το γεγονός ότι η μικρή Λούσυ βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η ήδη άσχημη εμπειρία της μικρής έγινε ακόμη χειρότερη όταν της αφαίρεσαν τη Λάμπι, το μικρό κουκλάκι που κρατάει συνεχώς στην αγκαλιά της. Το κορίτσι ξέσπασε σε λυγμούς και δήλωνε πως δεν θέλει πια να επισκεφτεί τη Ντίσνεϋλαντ.

Η οικογένεια Φορκ παραλίγο να χάσει την πτήση

Οι γονείς δεν έδωσαν τη συγκατάθεση τους για να γίνει σωματικός έλεγχος στο παιδί, γιατί δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να βιώσει διαφορετική μεταχείριση από τα αδέρφια του, καθώς και από τα υπόλοιπα παιδιά που περνούσαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Αποτέλεσμα ήταν να προωθηθούν σε αρκετούς «υπεύθυνους» χωρίς να βρεθεί κάποια λύση, ενώ η οικογένεια είχε μόλις 30 λεπτά για να προλάβει την πτήση της και έχανε πολύτιμο χρόνο.

Η μητέρα βιντεοσκόπησε το περιστατικό

Όταν οι υπάλληλοι της ασφάλειας προσπάθησαν δια της βίας να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, η μητέρα ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό. Αμέσως σημειώθηκε μικρό επεισόδιο, οι υπεύθυνοι υποστήριζαν ότι η βιντεοσκόπηση είναι αντίθετη στους νόμους, ενώ η μητέρα δεν είχε σκοπό να επιτρέψει σε κανένα να αγγίξει τη μικρή Λούσυ, όχι τουλάχιστον χωρίς η ίδια να βιντεοσκοπήσει το περιστατικό.

Στο τέλος επήλθε συμβιβασμός καθώς οι γονείς δέχθηκαν να πάρουν αγκαλιά τη μικρή Λούσυ και να περάσουν από τον ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων. Το αναπηρικό καροτσάκι ελέγχθηκε ξεχωριστά.

Δημόσια συγνώμη από την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών

Το βίντεο που τράβηξε η μητέρα της Λούσυ γνώρισε μεγάλη απήχηση μετά τη δημοσίευση του στο YouTube. Ύστερα από τον διεθνή διασυρμό και την πίεση της κοινής γνώμης, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) ζήτησε δημόσια συγνώμη από την οικογένεια Φορκ για την κακομεταχείριση του παιδιού τους.

Ετικέτες άρθρου:

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.