Επέκταση 800 μέτρων στο Terminal A του αεροδρομίου Φρανκφούρτης FRA

6.000.000 επιπλέον επιβάτες το χρόνο

frankfurt airportΎστερα από 4 χρόνια κατασκευών, άνοιξε για το κοινό η δυτική επέκταση 800 μέτρων του Terminal A στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA). Η νέα πτέρυγα φέρει την ονομασία Α-Plus και θα επιτρέψει στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Γερμανίας να μεταφέρει επιπλέον 6 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ώστε να αγγίξει συνολικά τους 65 εκατομμύρια επιβάτες. Η κατασκευή κόστισε 700 εκατομμύρια ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου από τη Lufthansa και τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες μέλη της συμμαχίας Star Alliance.

7 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου στη νέα πτέρυγα

Σε μια πιο κοντινή προσέγγιση, η νέα πτέρυγα A-Plus προσφέρει 7 θέσεις στάθμευσης για αεροσκάφη με πλατιά άτρακτο, 4 αεροσκάφη τύπου Airbus A380 Superjumbo (χρειάζονται 3 γέφυρες επιβατών) μαζί με άλλα 3 Boeing 747-8 ή Airbus 340 (χρειάζονται 2 γέφυρες επιβατών) μπορούν να σταθμεύσουν ταυτόχρονα στο Terminal A-Plus. Αν δεν υπάρχουν αφίξεις από αεροσκάφη πλατιάς ατράκτου, το νέο Terminal μπορεί να φιλοξενήσει έως και 11 αεροσκάφη στενής ατράκτου εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ευελιξία. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πλέον είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την αύξηση της επιβατικής κίνησης που αναμένεται στα επόμενα έτη και να ισχυροποιήσει τη θέση του σαν ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια διεθνώς. Η νέα επέκταση συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 185.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι η μεγαλύτερη υπέργεια κατασκευή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από την ολοκλήρωση του Terminal 2 το 1994.

Νέος ελάχιστος χρόνος μετεπιβίβασης τα 45 λεπτά

Η επέκταση του αεροδρομίου προσφέρει επίσης καλύτερη εμπειρία μετεπιβίβασης στους επιβάτες μεταξύ των πτήσεων. Ο ελάχιστος χρόνος μεταξύ των πτήσεων μετεπιβίβασης στη νέα πτέρυγα έχει πέσει από τη μία ώρα στα 45 λεπτά λόγω του ότι περισσότερα αεροσκάφη έχουν πρόσβαση απευθείας στο Terminal και οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετούνται γρηγορότερα μέσα από τις γέφυρες – φυσούνες. Στη διάθεση των επιβατών υπάρχουν προηγμένες εγκαταστάσεις, νέα καταστήματα και εστιατόρια θα βρείτε σε καίρια σημεία του Terminal A-Plus.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *