Η νέα επιχειρησιακή βάση της Minoan Air βρίσκεται εκτός Ελλάδας

Minoan AirΗ Minoan Air, πραγματοποίησε στις 4 Μαρτίου την παρθενική της πτήση από τη νέα βάση στο αεροδρόμιο της Οξφόρδης, προς το Εδιμβούργο. Δύο ημέρες αργότερα ξεκίνησε ένα ακόμη δρομολόγιο, από Οξφόρδη προς Δουβλίνο. Οι Μινωικές Αερογραμμές αποτελούν την πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με επιχειρησιακή βάση εκτός Ελλάδας.

Προγραμματισμός πτήσεων από Οξφόρδη

Το Εδιμβούργο εξυπηρετείται αρχικά κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, ενώ το Δουβλίνο κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, με 6 εβδομαδιαίες πτήσεις ανά προορισμό. Από τις 10 Μαΐου που θα προστεθούν νέα αεροσκάφη στο στόλο της εταιρείας, οι πτήσεις θα αυξηθούν σε 11 ανά εβδομάδα. Τις καθημερινές θα υπάρχουν δύο πτήσεις ανά προορισμό, ενώ θα υπάρχει ακόμη μία πτήση την Κυριακή. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 59 ευρώ για απλή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Επόμενος σταθμός το Λουγκάνο

Η αμέσως επόμενη κίνηση της εταιρείας είναι ήδη προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου. Το Λουγκάνο, η ιταλόφωνη πόλη της νότιας Ελβετίας, θα συνδεθεί αεροπορικά με τη Ρώμη με καθημερινές πτήσεις. Παράλληλα, θα εκτελούνται από το Λουγκάνο 3 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Βιέννη.

Υπο διερεύνηση νέοι προορισμοί στην Ευρώπη

Πολλά επιπλέον σενάρια υπάρχουν στα πλάνα των στελεχών της Minoan Air. Μιλώντας στην ιστοσελίδα anna.aero ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας Mάρκος Kαραμαλέγκος, ανάφερε ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση νέοι πιθανοί προορισμοί από Οξφόρδη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι οριστικό, στην κορυφή της λίστας όμως βρίσκονται η Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πραγματοποιηθούν νέες τολμηρές κινήσεις πριν από το 2014.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.