Η Qatar Airways έγινε δεκτή στην αεροπορική συμμαχία oneworld

Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της χρονιάς μέλος της oneworld

qatar airwaysΑνακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη ότι ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ ύστερα από ψηφοφορία, έγινε δεκτός στην αεροπορική συμμαχία oneworld σαν πλήρες μέλος της. Η Qatar Airways είχε ψηφιστεί αεροπορική εταιρεία της χρονιάς τα τελευταία 2 χρόνια από τον ανεξάρτητο οργανισμό Skytrax και είναι μια από τις 3 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής. Η Qatar Airways ήταν μέχρι στιγμής η δεύτερη μεγαλύτερη συμβατική αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που δεν άνηκε σε κάποια αεροπορική συμμαχία.

Η Qatar Airways μετακομίζει στο νέο αεροδρόμιο της Ντόχα

Η πλήρης ένταξη της εταιρείας στην oneworld αναμένεται ύστερα από 12 έως 18 μήνες. Στο μεσοδιάστημα η Qatar Airways αναμένεται να μετακομίσει τη βάση της στο νέο Διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα. Στη νέα της βάση η εταιρεία θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 50 εκατομμυρίων επιβατών το χρόνο και θα ισχυροποιήσει τη θέση της τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και παγκοσμίως.

Η συνεργασία της Qatar Airways με τη British Airways και τις άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της συμμαχίας oneworld θα δώσει στους επιβάτες μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές για τα ταξίδια τους. Μαζί με τη Royal Jordanian που είναι επίσης μέλος της oneworld από το 2007 θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος στη Μέση Ανατολή. Η Qatar Airways πετάει σε 120 προορισμούς σε 70 χώρες. Τρεις από αυτές τις χώρες, το Ιράν, η Ρουάντα και οι Σεϋχέλλες, θα εξυπηρετηθούν για πρώτη φορά από τη συμμαχία oneworld.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *