Η Ryanair πιέζει τους πιλότους της για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα

Καταγγελία της ένωσης πιλότων Cockpit για τη Ryanair

Η γερμανική ένωση πιλότων αεροσκαφών Cockpit καταγγέλλει πως η εταιρεία Ryanair τους ασκεί ισχυρές πιέσεις για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα. Ο εκπρόσωπος της Cockpit Γιοργκ Χάντβεργκ ανέφερε στους γερμανικούς Financial Times ότι η εταιρεία καταρτίζει πίνακες απόδοσης και αξιολογεί τους κυβερνήτες των αεροσκαφών της με βάση την κατανάλωση καυσίμων που αυτοί πετυχαίνουν.

Έρευνα της ισπανικής ΥΠΑ για προηγούμενο περιστατικό

Η καταγγελία αυτή ήρθε ύστερα από την έρευνα που έχει ξεκινήσει η ισπανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας AESA για 3 εσπευσμένες προσγειώσεις αεροσκαφών της Ryanair λόγω έλλειψης καυσίμων. Είχε χρειαστεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Βαλένθια όλες οι πτήσεις που προορίζονταν για το αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Το αεροδρόμιο της Βαλένθια απέχει μία ώρα από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης και όλα τα αεροσκάφη σχημάτισαν ουρά πάνω από το αεροδρόμιο περιμένοντας τη σειρά τους για την προσγείωση. Την ίδια στιγμή 3 πτήσεις της Ryanair ζήτησαν άδεια άμεσης προσγείωσης επειδή όπως ανέφεραν τα καύσιμα τους είχαν φτάσει στο ελάχιστο που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Η απάντηση της Ryanair

RyanairΗ Ryanair αναφέρει για το περιστατικό ότι τα αεροσκάφη είχαν κάνει ήδη για 50 λεπτά κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο και ότι όταν προσγειώθηκαν είχαν καύσιμα για άλλα 30 λεπτά όπως αναφέρουν οι κανονισμοί. Ο Γιοργκ Χάντβεργκ όμως απαντάει πως αν 3 πτήσεις της ίδιας εταιρείας επικαλεστούν ταυτόχρονα έλλειψη καυσίμων, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την εταιρεία αυτή. Ο Γιοργκ Χάντβεργκ επίσης αναφέρει πως οι κυβερνήτες των αεροσκαφών είναι οι υπεύθυνοι για να αποφασίζουν για τα αποθέματα σε καύσιμο πέραν της νόμιμης ελάχιστης ποσότητας. Όταν οι εταιρείες ασκούν αφόρητες πιέσεις στους κυβερνήτες, τότε τα δικαιώματα τους καταπατούνται και δεν είναι πλέον σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο εκπρόσωπος της Cockpit επίσης αναφέρει ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως σε χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *