Είδε για τελευταία φορά τη μητέρα του με τη βοήθεια του πιλότου

United AirlinesΣτις 24 Ιανουαρίου ο Κέρυ Ντρέικ βρισκόταν στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, όταν του τηλεφώνησε ο αδερφός του και τον ενημέρωσε πως η μητέρα τους Ντολόρες βρισκόταν στα τελευταία της. Η Ντολόρες υπέφερε από ρευματοειδή αρθρίτιδα για περίπου μια δεκαετία, όμως η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί δραματικά στους τελευταίους 4 μήνες.

Το ρίσκο ήταν μεγάλο

Από τη στιγμή που έκλεισε το τηλέφωνο, το μόνο που σκεφτόταν ο Κέρυ ήταν πως θα φτάσει γρηγορότερα από το Σαν Φρανσίσκο στο Λουμπόκ του Τέξας, ώστε να επισκεφτεί το νοσοκομείο που νοσηλευόταν η μητέρα του. Αφού έλεγξε τα διαθέσιμα δρομολόγια, διαπίστωσε ότι αν έπαιρνε την πρώτη πτήση για Χιούστον θα προλάβαινε οριακά μια πτήση της United Airlines με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λουμπόκ.

Το ρίσκο ήταν μεγάλο καθώς ο διαθέσιμος χρόνος για την ανταπόκριση ήταν μόλις 40 λεπτά, και η πτήση για Λουμπόκ ήταν η τελευταία της ημέρας. Μια μικρή καθυστέρηση στην αναχώρηση από Σαν Φρανσίσκο, θα μπορούσε να τον παγιδεύσει στο Χιούστον μέχρι το επόμενο πρωί. Ο Κέρυ χωρίς σκέψη πήρε το ρίσκο και έκλεισε την πτήση, καθώς ήταν η μοναδική επιλογή που υπήρχε για άμεση μετάβαση στο Λουμπόκ.

Ξέσπασε σε λυγμούς…

Δυστυχώς, η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Κέρυ. Η πρώτη πτήση καθυστέρησε περίπου μισή ώρα να αναχωρήσει, ο άτυχος επιβάτης γνώριζε ότι πλέον δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να προλάβει την ανταπόκριση. Στεναχωρημένος ξέσπασε σε λυγμούς…

Οι αεροσυνοδοί αμέσως προθυμοποιήθηκαν να φέρουν χαρτομάντηλα στον Κέρυ για να σκουπίσει τα δάκρυα του και αυτός τους είπε την ιστορία του. Για το πρόβλημα του επιβάτη ενημερώθηκε ο πιλότος, ο οποίος προσπάθησε να φτάσει γρηγορότερα στο Χιούστον.

Παρά τις προσπάθειες του πιλότου, το αεροπλάνο έφτασε στο Χιούστον ελάχιστα λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης για Λουμπόκ. Μόλις βγήκε ο Κέρυ Ντρέικ από το αεροπλάνο, έτρεξε γρήγορα στην πύλη εξόδου με την ελπίδα ότι ίσως είχε υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

«Κύριε Ντρέικ, σας περιμέναμε»

Στην πύλη τον σταμάτησε μια υπάλληλος λέγοντας «Κύριε Ντρέικ, σας περιμέναμε». Η υπάλληλος τον οδήγησε στο γεμάτο επιβάτες αεροσκάφος, χωρίς καν να του ελέγξει την κάρτα επιβίβασης. Όπως αποδείχθηκε, αφού ο πιλότος της United Airlines είχε ενημερωθεί μέσω ασυρμάτου για την κατάσταση του επιβάτη, αποφάσισε να καθηλώσει το αεροσκάφος και τον περίμενε να μετεπιβιβαστεί.

Μόλις ο Κέρυ έφτασε στο Λουμπόκ, έτρεξε απευθείας στο νοσοκομείο και πέρασε όλο το βράδυ παρέα με τη μητέρα του, τον πατέρα του και τον αδερφό του. Η μητέρα του Κέρυ πέθανε το επόμενο πρωί.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.