Κριτική στη Ryanair για αναδρομικές χρεώσεις στις πτήσεις από Ισπανία

Αναδρομική είσπραξη των φόρων

RyanairΜια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες πτήσεων της Ryanair που ταξίδευαν τον Ιούλιο από Βαρκελώνη ή Μαδρίτη. Ακολουθώντας την απόφαση της Κυβέρνησης της Ισπανίας για αύξηση των φόρων στα αεροδρόμια, η Ryanair χρέωσε αναδρομικά επιπλέον 9 ευρώ ανά άτομο σε όσους επιβάτες είχαν αγοράσει τα εισιτήρια τους έως και το τέλος Ιουνίου.

Οι περισσότερες εταιρείες επωμίστηκαν το πρόσθετο κόστος

Οι περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες προτίμησαν να επωμιστούν το κόστος της αύξησης των φόρων αεροδρομίων προκειμένου να μη δημιουργήσουν αρνητική εντύπωση στους πελάτες τους, και προκειμένου να μη δημιουργηθούν νομικά προβλήματα. Οι εταιρείες British Airways, Easyjet, Monarch Airlines, Thomson, Jet2 και Flybe δεν χρέωσαν τους επιβάτες ούτε ένα ευρώ παραπάνω από την αρχική τιμή που τους είχαν παρουσιάσει στο σύστημα κρατήσεων.

Η είσπραξη έπρεπε να γίνει πριν από την αναχώρηση

Αν και νομικά στέκει η αεροπορική εταιρεία να εισπράξει πρόσθετους φόρους αν έχουν αυξηθεί, υπάρχει όρος η είσπραξη να γίνει «πριν από την αναχώρηση». Η ιστοσελίδα Which? εντόπισε κάποιους επιβάτες που οι πιστωτικές τους χρεώθηκαν αφού είχαν ολοκληρώσει το ταξίδι τους. Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να εισπράξει τους φόρους και να τους παραδώσει στην Ισπανική Κυβέρνηση.

Παραπλανητική διαφήμιση

Εν τω μεταξύ, μια διαφήμιση της Ryanair κρίθηκε παραπλανητική. Η διαφήμιση προωθούσε πτήσεις από Αγγλία προς το Μάλμο της Σουηδίας με 14,99 λίρες, είχαν όμως ξεχάσει να αναφέρουν ότι οι επιβάτες θα χρεώνονταν ένα τέλος διαχείρισης ύψους 6 λιρών για αγορές μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Ο ισχυρισμός της εταιρείας ότι υπάρχει η λύση της κάρτας «Ryanair Cash Passport Card» απορρίφθηκε διότι η κάρτα έχει πρόσθετα κρυφά έξοδα και κυρίως γιατί χρειάζεται να «φορτωθεί» με 150 λίρες προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά εισιτηρίων χωρίς την καταβολή του τέλους διαχείρισης.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *