Λάθος συναγερμός για αεροπειρατεία σε πτήση της Vueling

Κακή συνεννόηση

vueling hijackΑναστάτωση έφερε στην Ολλανδία ο λάθος συναγερμός για αεροπειρατεία σε μια πτήση της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Vueling, που προκλήθηκε από την κακή συνεννόηση μεταξύ του πιλότου και του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο Σκίπχολ. Το αεροσκάφος εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο από Μάλαγα για Άμστερνταμ. Μετά από τη συνομιλία με τον πιλότο, στον πύργο ελέγχου δημιουργήθηκαν υποψίες ότι ο πιλότος λειτουργούσε υπό καθεστώς ομηρίας από αεροπειρατές. Άμεσα το αεροδρόμιο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, κινητοποιήθηκαν ακόμη και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ολλανδίας, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν 2 ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 προκειμένου να συνοδεύσουν την πτήση της Vueling.

Η Vueling είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν τίθεται θέμα αεροπειρατείας

Μετά την προσγείωση, οι ολλανδικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το αεροσκάφος και εντέλει αποδείχθηκε ότι οι υποψίες περί αεροπειρατείας ήταν εντελώς λανθασμένες. Ο εκπρόσωπος της Vueling από την πρώτη στιγμή είχε απορρίψει την περίπτωση της αεροπειρατείας.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *