Λήστεψαν αεροπλάνο με λεία διαμάντια αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Ληστεία διαμαντιών σε αεροσκάφος της SwissΜία από τις μεγαλύτερες ληστείες διαμαντιών έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Βέλγιο. Ομάδα 8 ενόπλων λήστεψε φορτίο διαμαντιών αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων από αεροσκάφος που βρισκόταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Η επίθεση ήταν πολύ καλά συντονισμένη, σχεδιασμένη με απόλυτη λεπτομέρεια. Χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να αφαιρέσουν τα διαμάντια από το αεροσκάφος, ενώ η όλη επιχείριση διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά.

Οι ληστές ήταν βαριά οπλισμένοι

Οι ληστές ήταν 8 και βαριά οπλισμένοι, φορούσαν μάσκες και σκούρα ρούχα που παρέπεμπαν σε στολές αστυνομικών. Κατέφθασαν στο αεροδρόμιο με δύο οχήματα που είχαν μπλε φώτα στην οροφή, σχεδόν σαν αστυνομικά. Μπήκαν από αφύλακτο σημείο στο χώρο εμπορευμάτων του αεροδρομίου λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης. Οι 8 μασκοφόροι στη συνέχεια προχώρησαν ανενόχλητοι μέχρι το αεροσκάφος της Helvetic Air που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη Ζυρίχη, εκτελώντας πτήση για λογαριασμό της Swiss.

Απείλησαν τους πιλότους με τα όπλα τους

Οι ληστές με τα όπλα τους απείλησαν τους πιλότους και όσους από το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου βρίσκονταν κοντά στο αεροσκάφος. Τους ανάγκασαν να ανοίξουν δια της βίας τις πόρτες των εμπορευμάτων και σε χρόνο ρεκόρ αφαίρεσαν τα 120 πακέτα που αποτελούσαν το φορτίο των διαμαντιών.

Οι μασκοφόροι μαζί με το πολύτιμο φορτίο προχώρησαν προς ένα σημείο όπου υπήρχαν δύο εργοτάξια, εκεί διαπέρασαν το φράχτη του αεροδρομίου εκμεταλλευόμενοι τη μειωμένη ορατότητα στο σημείο λόγω των έργων. Οι ληστές επιβιβάστηκαν στο ένα από τα δύο οχήματα που είχαν παρκαρισμένα απ’έξω και διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Ευτυχώς η επιχείριση έληξε χωρίς τραυματισμούς, δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός.

Το αεροδρόμιο Βρυξελλών βρίσκεται σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την Αμβέρσα, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Βελγίου, και παγκόσμιο κέντρο εμπορίας διαμαντιών. Υπολογίζεται ότι στην Αμβέρσα πραγματοποιούνται καθημερινά αγοραπωλησίες ακατέργαστων διαμαντιών αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου το 80% της παγκόσμιας παραγωγής.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.