«Μπλακ άουτ» δημιούργησε προβλήματα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Συνωστισμός και ταλαιπωρία για τους επιβάτες

αεροδρόμιο ηρακλείουΜια πτώση τάσης του συστήματος ηλεκτροδότησης ήταν ικανή να δημιουργήσει απίστευτα προβλήματα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης». Για να αντιμετωπιστεί η πτώση τάσης, αρχικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας κάποιες μονάδες του αεροδρομίου. Κατά τη διάρκεια της επαναφοράς των συγκεκριμένων μονάδων που είχαν απενεργοποιηθεί, «έπεσαν» αρκετά συστήματα του αεροδρομίου, μαζί και το σύστημα ελέγχου των ραντάρ του αεροδρομίου. Αποτέλεσμα ήταν να καθηλωθούν στο έδαφος κάποια αεροσκάφη από τις συνολικά 16 πτήσεις που επρόκειτο να εξυπηρετηθούν, περιμένοντας το σύστημα των ραντάρ να επανέλθει σε λειτουργία.

Στους χώρους του αεροδρομίου επικράτησε πανικός λόγω του συνωστισμού των επιβατών και των συνεχόμενων διακοπών ρεύματος. Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται νωρίς το βράδυ, με την προσγείωση της πρώτης πτήσης τσάρτερ λίγο πριν τις 8 μ.μ.

Προβλήματα σε αεροδιακομιδή ασθενών

Μέχρι και μια αεροδιακομιδή ασθενών από τη Ρόδο αντιμετώπισε προβλήματα λόγω του «Μπλακ άουτ». Δύο γυναίκες από τη Ρόδο επρόκειτο να μεταφερθούν με αεροσκάφος τύπου C-27 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να νοσηλευθούν στο εφημερεύον νοσοκομείο, η κατάσταση της μιας ασθενούς κρινόταν αρκετά σοβαρή. Τα προβλήματα του αεροδρομίου δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσγείωση του στο Καστέλι και η μεταφορά των ασθενών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *