Δύο νέα περιστατικά σε πτήσεις της Ryanair δημιουργούν ερωτηματικά

ryanairΠριν καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα περιστατικά με τις εσπευσμένες προσγειώσεις λόγω έλλειψης καυσίμων τριών αεροσκαφών της Ryanair, την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν δύο νέα περιστατικά σε αεροσκάφη της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους που μοιάζουν ακόμη πιο σοβαρά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι νέα περιστατικά συνέβησαν στην Ισπανία, όπως και τα προηγούμενα.

Αποσυμπίεση της καμπίνας επιβατών

Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης με 159 επιβαίνοντες και προορισμό τα Κανάρια Νησιά, συγκεκριμένα το Γκραν Κανάρια. Αρχικά όλα έμοιαζαν φυσιολογικά, όμως ύστερα από 40 λεπτά πτήσης ακούστηκε ένας θόρυβος που έμοιαζε να προέρχεται από το φτερό του αεροσκάφους. Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν μπροστά από τους επιβάτες αλλά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το πλήρωμα του αεροσκάφους. Κάποιοι επιβάτες ισχυρίζονται ότι τα μέλη του πληρώματος έμοιαζαν να μη γνωρίζουν τι γίνεται.

Στη συνέχεια παρατηρήθηκε πως το αεροπλάνο έχανε ύψος και κάποιοι επιβάτες αισθάνθηκαν πόνο στα αυτιά τους, ενώ ένας επιβάτης κατήγγειλε πως η σύζυγος του αιμορραγούσε από τη μύτη. Αναφέρθηκε επίσης ότι κάποιες από τις μάσκες οξυγόνου δεν λειτουργούσαν ενώ υπήρξε και μυρωδιά από κάτι καμμένο.

Ύστερα από αυτά τα γεγονότα, το πλήρωμα του αεροσκάφους ανακοίνωσε στους επιβάτες πως απαγορεύεται να τραβήξουν φωτογραφίες!

Το αεροσκάφος εντέλει επέστρεψε στη Μαδρίτη και μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο κάποιοι επιβάτες παρουσίασαν κρίσεις πανικού. Καταγγέλθηκε επίσης ότι εκτός από τα μέλη του πληρώματος που υπήρχαν στο αεροσκάφος, δεν ήρθε άλλος υπάλληλος της Ryanair από την επίγεια υποστήριξη για να τους βοηθήσει.

Η Ryanair από τη μεριά της υποστήριξε ότι συνέβει ένα περιστατικό αποσυμπίεσης σε αεροσκάφος τύπου Boeing 737 στην πτήση με αριθμό FR 2011 και τα μέλη του πληρώματος ακολούθησαν τις συνήθεις διαδικασίες ενώ οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν αυτόματα.

Πρόβλημα σε κινητήρα

Το πιο πρόσφατο πρόβλημα συνέβει σε ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 με αφετηρία το Ρέους της Βορειοανατολικής Ισπανίας. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Μπρίστολ στη Μεγάλη Βρετανία με 171 επιβάτες συν το πλήρωμα και βρισκόταν περίπου 120 ναυτικά μίλια βόρεια της Βαρκελώνης όταν το πλήρωμα τους αεροσκάφους παρατήρησε το πρόβλημα στον κινητήρα. Αμέσως δόθηκε εντολή για αλλαγή πορείας και 50 λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον τελικό προορισμός τους, το Ρέους, με λεωφορεία.

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας ζητάει τη διενέργεια επιθεωρήσεων στα αεροσκάφη της Ryanair

Ύστερα από τα δύο νέα περιστατικά σε πτήσεις της Ryanair με προορισμό ισπανικά αεροδρόμια, η κυβέρνηση της Ισπανίας ζήτησε τη διενέργεια επιθεωρήσεων σε όλα τα αεροσκάφη της εταιρείας που πετάνε στη χώρα τους. Ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης ότι «τα αεροσκάφη λειτουργούν ουσιαστικά στην Ισπανία, οπότε πρέπει οι ισπανικές αρχές να είναι σε θέση να επιβλέπουν την ασφάλεια των πτήσεων». Το θέμα θα συζητηθεί με τον Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κυβέρνηση της Ιρλανδίας και εκπρόσωπο της Πολιτικής Αεροπορίας.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *