Νέα πολιτική τιμών για την KLM με ξεχωριστή χρέωση των αποσκευών!

Χρέωση αποσκευώνΤο μοντέλο των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους ίσως είναι αυτό που θα επικρατήσει στο μέλλον. Εδώ και καιρό, διάφορες μεμονωμένες κινήσεις των «συμβατικών» αεροπορικών εταιρειών κάτι τέτοιο προμηνύουν. Η KLM μας ξάφνιασε με την τελευταία της επιλογή, η νέα πολιτική τιμών Οικονομικής Θέσης της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει ξεχωριστή χρέωση αποσκευών από την πρώτη κιόλας αποσκευή για όλες τις πτήσεις εντός Ευρώπης!

Η νέα πολιτική τιμών της KLM θα ενεργοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2013. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι η KLM επιτρέπει μόνο μια χειραποσκευή συγκεκριμένων προδιαγραφών μεγέθους και βάρους, είναι αυτονόητο ότι οι νέες χρεώσεις θα επιβαρύνουν σχεδόν το σύνολο των επιβατών.

Οι νέες χρεώσεις των αποσκευών

Σε όσες κρατήσεις γίνουν μετά τις 22 Απριλίου για πτήσεις εντός Ευρώπης, θα δίνεται στον επιβάτη της Οικονομικής Θέσης η επιλογή να πληρώσει online 15 ευρώ ανά πτήση για μία αποσκευή. Δηλαδή για πτήση με επιστροφή το κόστος ανά αποσκευή για online πληρωμές θα είναι 30€.

Σε περίπτωση που ο επιβάτης πέσει έξω στους αρχικούς του υπολογισμούς σχετικά με τα αντικείμενα που πρέπει να κουβαλήσει στο ταξίδι του, ή αν απλά ξεχάσει να προπληρώσει διαδικτυακά τα τέλη των αποσκευών του, στο αεροδρόμιο θα βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι χρεώσεις των αποσκευών στο αεροδρόμιο είναι διπλάσιες, για μία βαλίτσα σε πτήση απλής μετάβασης ο επιβάτης θα υποχρεωθεί να πληρώσει στο check-in 30 ευρώ.

Επιτρέπεται μόνο μία χειραποσκευή

Η KLM είναι αρκετά αυστηρή με τις χειραποσκευές. Στην Οικονομική Θέση επιτρέπεται να μεταφέρετε μόνο μία χειραποσκευή με μέγιστες διαστάσεις 55 x 25 x 35 εκατοστά και μέγιστο βάρος όχι μεγαλύτερο από 12 κιλά. Επιτρεπόμενα αξεσουάρ είναι η τσάντα χειρός, ο χαρτοφύλακας, φωτογραφική μηχανή, μικρός φορητός υπολογιστής ή άλλο αντικείμενο αντίστοιχου ή μικρότερου μεγέθους. Σημειώνουμε ότι στις διαστάσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνονται οι λαβές και τα ροδάκια των χειραποσκευών.

Αλλαγές στην τιμή των εισιτηρίων για 11 προορισμούς

Στις διηπειρωτικές πτήσεις της KLM δεν αλλάζει προς το παρόν η τιμολογιακή πολιτική των αποσκευών, όπως δεν αλλάζει για τους επιβάτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Flying Blue. Η νέα πολιτική στις ευρωπαϊκές πτήσεις έρχεται μαζί με αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων. Η KLM ισχυρίζεται ότι δεν έχει σκοπό να αυξήσει τις τιμές, αλλά να διαχωρίσει το κόστος των αποσκευών από τον αεροπορικό ναύλο.

Για το σκοπό αυτό, από τις 22 Απριλίου τα εισιτήρια 11 ευρωπαϊκών προορισμών θα κοστίζουν 99 ευρώ για απλή μετάβαση. Η KLM δεσμεύεται ότι θα προσφέρει συνολικά περισσότερους από 30 προορισμούς εντός Ευρώπης στην τιμή αυτή.

Αυξανόμενη πίεση από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους τελευταία έχουν αρχίσει να προσελκύουν επιβάτες επαγγελματικών ταξιδιών. Έχουν αναδιατάξει τα προγράμματα τους κινούμενες προς αυτή την κατεύθυνση, πλέον προσφέρουν αριθμημένες θέσεις και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες.

Τελευταία επιχειρείται η εισαγωγή Διακεκριμένης Θέσης σε Low Cost πτήσεις, είτε ανακαινίζοντας τα αεροσκάφη με νέα καθίσματα, είτε απλά αφήνοντας κενές θέσεις δεξιά και αριστερά από τον «απαιτητικό» επιβάτη.

Οι συμβατικές αεροπορικές εταιρείες δέχονται μεγάλη πίεση από τους Low Cost ανταγωνιστές τους και προσπαθούν να αντεπιτεθούν διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους. Η θέσπιση χρεώσεων για τις αποσκευές από συμβατικές εταιρείες δεν είναι πρωτοτυπία της KLM. Στις πτήσεις εσωτερικού των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί πάγια τακτική η χρέωση των αποσκευών από όλες τις αεροπορικές εταιρείες, εκτός από μερικές φωτεινές εξαιρέσεις όπως η Southwest και η Jetblue.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.