Ολυμπιονίκης ανακρίθηκε σαν τρομοκράτης σε αεροδρόμιο των Η.Π.Α.

ΟλυμπιονίκηςΟ Μο Φάρα, ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, έζησε μια δυσάρεστη περιπέτεια όταν το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου του Πόρτλαντ τον αντιμετώπισε σαν τρομοκράτη. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 5 και 10 χιλιομέτρων μετέβαινε στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων μαζί με τη σύζυγο του Τάνια και την κόρη του Ριάνα. Όταν το 2008 ο Μο Φάρα είχε αποτύχει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες, μετακόμισε στην έδρα της εταιρείας Nike, το Πόρτλαντ, ώστε να προπονείται με το διάσημο αμερικανό προπονητή Αλμπέρτο Σαλαζάρ. Η οικογένεια του αθλητή παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μοναδική αιτία η Σομαλική καταγωγή του αθλητή

Κατά την άφιξη του Μο Φάρα στο αεροδρόμιο του Πορτλαντ, το προσωπικό ασφαλείας δεν του επέτρεψε την είσοδο στη χώρα και τον ανέκρινε σαν κοινό τρομοκράτη. Ο αθλητής αναγκάστηκε να βγάλει από τις αποσκευές του τα 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε μια προσπάθεια να τους πείσει για την ταυτότητα του. Σύμφωνα με τον ίδιο το Μο Φάρα, η αιτία για την περιπέτεια που πέρασε ήταν αποκλειστικά η Σομαλική καταγωγή του. Όπως αποκάλυψε, δεν ήταν η πρώτη φορά που του συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που προσπαθούσε να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η καταγωγή του ήταν αρκετή για να του δημιουργήσει προβλήματα. Κάποια άλλη φορά του είχε ζητηθεί να παραμείνει εκτός Ηνωμένων Πολιτειών επί 90 ημέρες προκειμένου να ελεγχθεί αν αποτελεί τρομοκρατική απειλή. Εκείνη τη φορά, είχε αναλάβει ο προπονητής του να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Πηγή: dailymail.co.uk

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *