Ταξίδεψε στο πιλοτήριο αεροσκάφους παριστάνοντας πιλότο της Lufthansa

Παρίστανε τον πιλότο με πλαστά αποδεικτικά

lufthansa-pilotΣτο αεροδρόμιο του Τορίνο συνελήφθη ένας άντρας 32 ετών που παρίστανε τον πιλότο έχοντας πλαστογραφήσει ταυτότητα και φορώντας στολή πιλότου σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία. Στην ταυτότητα αναγραφόταν το όνομα Αντρέα Σίρλο, υποτιθέμενου πιλότου της Lufthansa, ενώ είχε στην κατοχή του από ψεύτικα διακριτικά μέχρι και πλαστή άδεια ελεύθερης στάθμευσης. Για την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων του ως πιλότος, ο 32χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο facebook με το όνομα Αντρέα Σίρλο το οποίο είχε διανθίσει με επίσης ψεύτικους λογαριασμούς φίλων «ιπταμένων». Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η εφαρμογή My Flight Book όπου είχε δημιουργήσει λογαριασμό ως πιλότος και είχε ξεκινήσει να καταγράφει τις πτήσεις του.

Δεν έπεισε το νεαρό της ηλικίας του

Η αστυνομία δήλωσε πως είχε γίνει καταγγελία πριν από μήνες από έναν Υποσμηναγό της Πολιτικής Αεροπορίας στον οποίο ο 32χρονος συστήθηκε ως κυβερνήτης, όμως το νεαρό της ηλικίας του δημιούργησε αμφιβολίες τις οποίες και μοιράστηκε με τους αστυνομικούς. Η έρευνα που διεξήγαγε η Ιταλική Στρατιωτική Αστυνομία αποκάλυψε στο facebook προφίλ του υποτιθέμενου πιλότου «Αντρέα Σίρλο» φωτογραφίες του 32χρονου που πόζαρε με στολή πιλότου και γυαλιά ηλίου έχοντας σαν φόντο αεροσκάφη.

Εντέλει ο επίδοξος απατεώνας συνελήφθη την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο Check-In του αεροδρομίου του Τορίνο. Η αστυνομία γνωρίζει πως ο 32χρονος έχει ταξιδέψει δωρεάν σε τουλάχιστον μία πτήση παριστάνοντας τον πιλότο, μάλιστα του εκχωρήθηκε θέση στο πιλοτήριο σαν «Τρίτος Πιλότος». Το προφίλ του πιλότου «Αντρέα Σίρλο» στην εφαρμογή My Flight Book αναφέρει πως ο «πιλότος» έχει εκτελέσει πτήση από το αεροδρόμιο του Μονάχου για Τορίνο στις 23 Οκτωβρίου 2011. Η έρευνα τώρα επικεντρώνεται στο κατά πόσο ο απατεώνας έχει βρεθεί σε πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Ο εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το αν ο απατεώνας έχει πετάξει σε κάποια από τις πτήσεις της και δήλωσε ότι είναι θέμα της αστυνομίας να διαλευκάνει την υπόθεση.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *