Το Spiegel αποκαλύπτει περίεργο περιστατικό με αεροσκάφος στην Κρήτη

air berlinΤο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκαλύπτει ένα περίεργο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Κρήτη και στο οποίο εμπλέκεται ένα αεροσκάφος της Air Berlin. Αν ισχύουν όσα υποστηρίζει το «Der Spiegel» στο σημερινό τεύχος, ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 της γερμανικής Low Cost εταιρείας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων με σχεδόν εξαντλημένα τα καύσιμα. Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η αεροπορική εταιρεία δεν είχε συμπληρώσει την απαιτούμενη από τους κανονισμούς ασφαλείας ποσότητα καυσίμων, πιθανώς για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.

«Σοβαρό συμβάν χωρίς τραυματισμούς»

Η πτήση AB2242 είχε ξεκινήσει από το Μόναχο στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 με προορισμό το Ηράκλειο. Κατά την προσέγγιση του αεροσκάφους στην Κρήτη, οι πιλότοι του αεροσκάφους έδωσαν σήμα έκτακτης ανάγκης λόγω απειλητικά χαμηλής στάθμης καυσίμων και πιθανώς να έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων. Το αεροσκάφος εντέλει προσγειώθηκε στα Χανιά χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Ύστερα από τη διερεύνηση των δεδομένων της υπόθεσης, το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών Αεροπορικών Ατυχημάτων (BFU) εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει το συμβάν της 21ης Σεπτεμβρίου σαν «Σοβαρό συμβάν χωρίς τραυματισμούς».

«Δεν υπήρξε καμία έλλειψη καυσίμων»

Οι εκπρόσωποι της Air Berlin αρχικά είχαν αρνηθεί να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ είχαν αναφέρει πως η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Ύστερα όμως από τη δημοσίευση του συμβάντος, η εταιρεία εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία έλλειψη καυσίμων και ότι το αεροπλάνο σε όλη τη διαδρομή του είχε σταθερά περισσότερα καύσιμα από όσα προβλέπουν οι κανονισμοί. Ακόμη και κατά την προσγείωση υπήρχαν περισσότερα καύσιμα από τα απαιτούμενα. Η Air Berlin υποστηρίζει ότι ενώ οι πιλότοι του Boeing 737-800 είχαν αρχικά προσεγγίσει το Ηράκλειο, έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε προσγείωση στα Χανιά. Στην πορεία προς το αεροδρόμιο των Χανίων έδωσαν το σήμα κινδύνου για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση, καθαρά για λόγους προφύλαξης.

Η Air Berlin σε πρόγραμμα σκληρής λιτότητας και περικοπών

Το «Der Spiegel» αναφέρει επίσης ότι η Air Berlin βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασε ζημιές και ήδη από το Νοέμβρη έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα σκληρής λιτότητας και περικοπών.

Πηγή: Der Spiegel

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *