Πιθανή συγχώνευση ή συνδιαχείριση Lufthansa και Turkish Airlines

Πρόταση για συνεργασία των εθνικών αερομεταφορέων Γερμανίας και Τουρκίας

turkish airlinesΟ τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας το Σάββατο σε μέλη του κόμματος του, έκανε μια ανακοίνωση που έφερε αναταράξεις σε όλη τη διεθνή αεροπορική κοινότητα. Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Γερμανία, η καγκελάριος κ. Μέρκελ του έκανε πρόταση για συνεργασία των εθνικών αερομεταφορέων Γερμανίας και Τουρκίας. Η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να έχει τη μορφή συγχώνευσης ή απλής συνδιαχείρισης. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως προσωπικά συμφωνεί με την πρόταση της κ. Μέρκελ.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση έσκασε σαν βόμβα καθώς η συνένωση μιας αεροπορικής εταιρείας κολοσσού με μια ανερχόμενη δύναμη στις αεροπορικές μετακινήσεις θα μπορούσε να αλλάξει τον αεροπορικό χάρτη και να φέρει τα πάνω κάτω στα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο προσπάθησαν άμεσα να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Εκπρόσωποι των δύο αεροπορικών εταιρειών δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, μάλιστα ο εκπρόσωπος της Turkish Airlines είπε ότι πρώτη φορά ακούει για την ύπαρξη τέτοιου πλάνου. Εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης αρνήθηκε επίσης να κάνει κάποιο σχόλιο ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να εκδώσουν κάποια σχετική ανακοίνωση.

Lufthansa και Turkish έχουν ήδη κοινοπραξία και είναι μέλη της ίδιας αεροπορικής συμμαχίας

Οι δύο αεροπορικές εταιρείες μέχρι σήμερα έχουν συνεργαστεί στα πλαίσια της αεροπορικής συμμαχίας Star Alliance, όπως επίσης έχουν κάνει κοινοπραξία δημιουργώντας την αεροπορική εταιρεία Sun Express. Η Turkish Airlines είναι ιδιοκτησία του τουρκικού δημοσίου κατά 49,12%, πρόσφατο δημοσίευμα ανέφερε ότι ίσως η τουρκική Κυβέρνηση προσπαθήσει να πουλήσει το 30% των μετοχών της εταιρείας. Η Lufthansa από την άλλη αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους των καυσίμων και του σκληρού ανταγωνισμού από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ήδη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα περικοπών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *