Πιλότος κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο ενώ ο συγκυβερνήτης κοιμόταν!

Ο πιλότος κοιμόταν!Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε πτήση της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας Transavia με αφετηρία την Κρήτη και προορισμό το Άμστερνταμ. Ύστερα από 2,5 ώρες πτήσης, ο πιλότος βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα. Γυρνώντας ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποίησε την ενδοσυνεννόηση προκειμένου να ζητήσει από τον συγκυβερνήτη να του ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου. Μάταια όμως, ο συγκυβερνήτης δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε να …ροχαλίζει!

Αμέσως ο κυβερνήτης κινητοποίησε το υπόλοιπο πλήρωμα και προχώρησε μόνος του στο άνοιγμα της πόρτας. Σύμφωνα με αναφορά του Ολλανδικού Συμβοουλίου Ασφαλείας και Έρευνας, αυτό που αντίκρισε ο πιλότος μόλις κατάφερε να μπει στο πιλοτήριο ήταν το συγκυβερνήτη να κοιμάται… Η ιστορία είχε αίσιο τέλος, με το αεροσκάφος να προσγειώνεται με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, όμως έγινε καταγραφή του περιστατικού προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες.

«Η πτήση βρισκόταν σε κίνδυνο»

«Ήταν ένα σοβαρό περιστατικό» δήλωσε ο Wim van der Weegen, προϊστάμενος διοικητικών υποθέσεων στο Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας. «Το γεγονός ότι ο πιλότος είχε κλειδωθεί εκτός πιλοτηρίου, ενώ ο συγκυβερνήτης μέσα κοιμόταν κάνει το περιστατικό ακόμη πιο σοβαρό.» «Με τον όρο σοβαρό περιστατικό, εννοώ ότι η πτήση βρισκόταν σε κίνδυνο» ξεκαθάρισε ο Wim van der Weegen για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.

Αν και το περιστατικό συνέβη το Σεπτέμβριο του 2012, μέχρι σήμερα είχε παραμείνει μυστικό. Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε δημόσια ήταν την Τετάρτη που μας πέρασε με τη δημοσίευση της αναφοράς από το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει έρευνα για το περιστατικό από την Transavia. Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, ώστε να ξεκινήσει τη δική του έρευνα για το συμβάν.

Πηγή: cnn.com

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *