Απευθείας πτήσεις από Κωνσταντινούπολη για Σίδνεϊ σχεδιάζει η Turkish

Turkish Airlines

Αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης με Σίδνεϊ από το 2014

Η Turkish Airlines σχεδιάζει την απευθείας αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης και Σίδνεϊ από το 2014, θα είναι το πρώτο δρομολόγιο που θα συνδέει Ευρώπη με Αυστραλία χωρίς ενδιάμεση στάση. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Τουρκικών Αερογραμμών Temel Kotil, στο περιοδικό «Air Transport World».

Αν προχωρήσει το εγχείρημα, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτήση χωρίς στάση παγκοσμίως, με απόσταση 14.956 χιλιόμετρων. Αυτή τη στιγμή, εκτελείται από τη Singapore Airlines ένα δρομολόγιο σε πιο μακρινή απόσταση, όμως πρόκειται να διακοπεί πριν εκπνεύσει το έτος και πριν καν ξεκινήσει η Turkish Airlines τα δικά της δρομολόγια.

Κωνσταντινούπολη - Σίδνεϊ

Χάρτης πτήσης από Κων/πολη για Σίδνεϊ. Δημιουργήθηκε μέσω του Great Circle Mapper

Οι πιο μακρινές πτήσεις παγκοσμίως

Η Singapore Airlines πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις από Σιγκαπούρη για Νέα Υόρκη (Νιούαρκ) στο πιο μακρινό δρομολόγιο του κόσμου, διανύοντας απόσταση 15.345 χιλιομέτρων χωρίς στάση. Το νέο δρομολόγιο που σχεδιάζει η Turkish Airlines θα πραγματοποιεί πτήσεις χωρίς στάση σε απόσταση μικρότερη κατά μόλις 389 χιλιόμετρα.

Η Singapore πραγματοποιεί επίσης το δεύτερο πιο μακρινό δρομολόγιο παγκοσμίως, συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με το Λος Άντζελες σε μια απόσταση 14.114 χιλιομέτρων. Η Singapore μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας τύπου Airbus A345s με τα οποία εκτελεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια.

Επειδή η εταιρεία δεν έχει στο στόλο της άλλα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, ούτε σκοπεύει να αγοράσει στο μέλλον, θα διακοπούν τα δρομολόγια από Σιγκαπούρη για Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες.

Μέχρι να υλοποιήσει η Turkish Airlines τα δικά της σχέδια, η πιο μακρινή πτήση θα εκτελείται από την Qantas συνδέοντας το Σίδνεϊ με το Ντάλας (Φορτ Γουόρθ), πετώντας σε απόσταση 13.804 χιλιομέτρων.

Η συμφωνία Qantas – Emirates αλλάζει το αεροπορικό τοπίο

Η ανακοίνωση του νέου δρομολογίου της Turkish Airlines, έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Qantas και Emirates. Με τη συμφωνία αυτή, η Qantas μεταφέρει στο Ντουμπάι τη βάση της για όλες τις ευρωπαϊκές πτήσεις, πολύ πιο γρήγορα και βολικά σε σχέση με τη Σιγκαπούρη.

Στις επιλογές των πελατών της Qantas προστίθενται περισσότεροι από 70 ευρωπαϊκοί προορισμοί, σε πτήσεις που θα εκτελούνται από την Emirates. Η νέα συμφωνία φαίνεται να αλλάζει το αεροπορικό τοπίο, η Qantas μαζί με την Emirates ίσως μπορούν να καταλάβουν μεγάλο μερίδιο από τις πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Αυστραλίας.

Η Turkish Airlines με την αεροπορική σύνδεση Ευρώπης – Αυστραλίας ανταγωνίζεται ευθέως τις Emirates και Qantas, καθώς και τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μένει να δούμε αν τελικά θα υλοποιηθεί το εγχείρημα, και επίσης αν θα βρει την απαραίτητη ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.