Πτήσεις σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας από τη Novespace στη Γαλλία

Ονειρευτήκατε πτήση στο διάστημα;

Συνθήκες έλλειψης βαρύτηταςΗ πτήση στο διάστημα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας είναι το παιδικό όνειρο πολλών από εμάς. Η γαλλική εταιρεία Novespace ήρθε να το κάνει πραγματικότητα για όσους διαθέτουν τα 5.980 ευρώ που απαιτούνται προκειμένου να κλείσουν εισιτήριο σε μία από τις 3 πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2013 στη Γαλλία. Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να πάει κάποιος στο διάστημα, η έλλειψη βαρύτητας θα επιτευχθεί με προσομοίωση. Η Novespace συνεργάζεται με το γαλλικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών και έχουν μετατρέψει κατάλληλα ένα αεροσκάφος τύπου Airbus A300 προκειμένου να εκτελεί παραβολικές πτήσεις που προσομοιώνουν την έλλειψη βαρύτητας.

Η πρώτη ευρωπαϊκή «παραβολική» πτήση αναχωρεί στις 15 Μαρτίου

Η πρώτη πτήση για το 2013 έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου με αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Μπορντώ. Η δεύτερη πτήση θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Λε Μπουργκέ» του Παρισιού στις 24 Ιουνίου. Είναι προγραμματισμένη να εκτελεστεί μία τρίτη πτήση στην ίδια χρονιά, όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία. Για να επιτευχθούν οι συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, το αεροσκάφος πετάει σε μια παραβολική τροχιά, στην κορυφή της τροχιάς οι επιβάτες για περίπου 22 δευτερόλεπτα αισθάνονται ότι αιωρούνται στο κενό. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται άλλες 15 φορές ώστε να «συγκεντρωθούν» συνολικά πεντέμιση λεπτά αίσθησης του κενού. Η Novespace έχει ονομάσει το πρόγραμμα Zero-G (μηδενική βαρύτητα) και έχει βαφτίσει το αεροσκάφος A300-ZeroG. Αντίστοιχα εμπορικά προγράμματα που δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες υπήρχαν από παλιότερα στην Αμερική και τη Ρωσία, για την Ευρώπη είναι το πρώτο που πραγματοποιείται.

40 επιβάτες αιωρούνται σε χώρο 100 m²

Ο χώρος που θα έχουν στη διάθεση τους οι 40 επιβάτες της πτήσης Zero-G, είναι επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων με μέγιστο ύψος τα 2,5 μέτρα. Λόγω της μεγάλης τεχνικής δυσκολίας του εγχειρήματος, στο αεροσκάφος θα υπάρχουν 5 πιλότοι. Για λόγους ασφαλείας θα χειρίζονται το αεροσκάφος 3 πιλότοι ταυτόχρονα ώστε ο καθένας να χρειάζεται να ελέγχει μόνο έναν άξονα κίνησης. Αντίστοιχες πτήσεις που εκτελούνται από τη NASA προκαλούν ναυτία σε μεγάλο ποσοστό των επιβατών, η Novespace εκτελεί τις πτήσεις με αρκετά ομαλότερη παραβολική κίνηση ώστε το φαινόμενο της ναυτίας να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Αν είστε τολμηροί, σας αρέσουν οι συγκινήσεις, αναζητάτε μια νέα συγκλονιστική εμπειρία και παράλληλα δεν σας λείπουν τα 6 χιλιάδες ευρώ, αυτές οι πτήσεις είναι για εσάς!

Πληροφορίες: www.airzerog.com

Ετικέτες άρθρου:

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *