Τέλος στις χρεώσεις της τελευταίας στιγμής για πληρωμή με χρεωστική

Η χρεωστική κάρτα είναι σαν μετρητά στο διαδίκτυο

χρεωστική κάρταΟ οργανισμός OFT (Office of Fair Trading) ανακοίνωσε πως έχουν τεθεί υπό νομικό έλεγχο 12 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες -οι περισσότερες χαμηλού κόστους- οι οποίες συμφώνησαν να μην αιφνιδιάζουν τους καταναλωτές χρεώνοντας τέλη για πληρωμή με χρεωστική κάρτα στο τέλος της διαδικασίας κράτησης. Οι αεροπορικές εταιρείες στο εξής θα συμπεριλαμβάνουν τις προσαυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων και θα είναι ορατές από την αρχή της διαδικασίας κράτησης μέσω της ιστοσελίδας τους. Ο διευθύνων σύμβουλος του OFT Clive Maxwell δήλωσε ότι «στο διαδίκτυο η χρεωστική κάρτα είναι κάτι σαν μετρητά και δεν πρέπει να επιβαρύνεται με επιπλέον χρεώσεις», ενώ επίσης σχολίασε ότι είναι σημαντικό το κόστος που σου εμφανίζεται όταν ψάχνεις για μία πτήση να είναι πραγματικό και να μην αιφνιδιάζεσαι στο τέλος από κρυμμένα κόστη.

Οι πιστωτικές κάρτες έχουν πρόσθετο κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες

Σύμφωνα με τον OFT οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να επιβάλλουν χρεώσεις για πληρωμή με πιστωτική κάρτα, μιας και οι πληρωμές με πιστωτική είναι πιο δαπανηρές για τις ίδιες τις εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι χρεώσεις να είναι σαφείς και να εμφανίζονται εύκολα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης.

Ποιες εταιρείες έφθασαν σε συμφωνία με τον OFT

Οι αεροπορικές εταιρείες που συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του OFT και συμφώνησαν να απλοποιήσουν τη διαδικασία κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων χωρίς χρεώσεις της τελευταίας στιγμής είναι οι Ryanair, Easyjet, Lufthansa, Germanwings, Jet2, Wizz Air, Bmibaby, Aer Lingus, Eastern Airways, Flybe, Thomson (TUI) και Thomas Cook.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *