Φάρσα για βόμβα σε αεροπλάνο της Olympic Air

Olympic AirΟι επιβάτες της πτήσης ΟΑ 739 που επρόκειτο να ταξιδέψουν χθες το απόγευμα από την Κω με προορισμό την Αθήνα, υπέστησαν αρκετή καθυστέρηση και ταλαιπωρία εξαιτίας ενός συνεπιβάτη τους.

Η πτήση ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 19:00, όμως ένα τηλεφώνημα που απειλούσε ότι στο αεροσκάφος υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός εξανάγκασε τους επιβάτες να αποβιβαστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Ταλαιπωρία και καθυστέρηση 1,5 ώρας

Με τη συνδρομή ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της αστυνομίας, ελέγθηκε εξονυχιστικά το αεροπλάνο της Olympic Air και στη συνέχεια ακολούθησαν όλοι οι χώροι του αεροδρομίου. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, το αεροσκάφος εντέλει απογειώθηκε για την Αθήνα στις 20:30 το βράδυ.

Ο φαρσέρ ήταν επιβάτης της ίδιας πτήσης

Ο φαρσέρ όπως αποδείχθηκε ήταν ένας επιβάτης της πτήσης, ο οποίος έφθασε καθυστερημένος στο αεροδρόμιο και μάλιστα χωρίς την αστυνομική του ταυτότητα. Αμέσως δημιούργησε αναστάτωση φωνάζοντας στους ανθρώπους της ασφάλειας του αεροδρομίου ότι έχει χάσει την ταυτότητα του αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τον αφήσουν να μπει στο αεροπλάνο.

Στη συνέχεια ακολούθησε το τηλεφώνημα για τη βόμβα. Οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να ερευνήσουν πολύ για να ανακαλύψουν ποιος ήταν τελικά ο φαρσέρ, η συμπεριφορά του τον είχε προδώσει. Ύστερα από έρευνα, βρέθηκε στα πράγματα του συγκεκριμένου επιβάτη το κινητό τηλέφωνο μέσω του οποίου είχε πραγματοποιηθεί το απειλητικό τηλεφώνημα.

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Ο 55χρονος ημεδαπός αμέσως μετά ομολόγησε και συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», της «διατάραξης ειρήνης των πολιτών» καθώς και «διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών».

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.