Πως να αποφύγετε τις υπέρογκες χρεώσεις αποσκευών στις Low Cost πτήσεις

Αποσκευές

Φωτ: Michael Bailey

Είστε χαρούμενοι γιατί βρήκατε εισιτήρια με κάποια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους σε πολύ χαμηλή τιμή. Όμως, μόλις διαπιστώνετε πόσο κοστίζει η μεταφορά της βαλίτσας σας, παύετε να είστε χαρούμενοι. Καλωσήρθατε στον κόσμο των Low Cost!

Ταξιδέψτε μεταφέροντας μόνο μία χειραποσκευή

χειραποσκευέςΠάρα πολύς κόσμος πιστεύει ότι σαν χειραποσκευή στο αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει μια τσάντα. Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες -συμπεριλαμβανομένων αρκετών Low Cost- επιτρέπουν τη μεταφορά χειραποσκευής μέγιστων διαστάσεων 55x40x20 εκατοστών. Μια αποσκευή με αυτές τις διαστάσεις είναι στην ουσία μια μικρή βαλίτσα! Αν συνυπολογίσετε ότι αρκετές εταιρείες επιτρέπουν χειραποσκευή με μέγιστο βάρος τα 10 κιλά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας μόνο με τη μικρή βαλίτσα που θα μεταφέρετε σαν χειραποσκευή.

Προσοχή στο «μεταλλικό κουτί»

Πριν πάρετε ένα μέτρο και ξεκινήσετε να ψάχνετε στα καταστήματα, κάντε οπωσδήποτε έναν έλεγχο στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις μέγιστες διαστάσεις και το βάρος των χειραποσκευών. Κάθε εταιρεία ακολουθεί τη δική της πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Δώστε προσοχή η βαλίτσα που θα αγοράσετε να μην ξεφεύγει ούτε έναν πόντο από τις προδιαγραφές. Κάποιες Low Cost αεροπορικές εταιρείες έχουν στήσει στην πύλη του αεροδρομίου ένα μεταλλικό κουτί, αν η χειραποσκευή σας δεν χωράει άνετα στο κουτί, σας υποχρεώνουν να τη μεταφέρετε σαν κανονική αποσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος για τη μεταφορά της αποσκευής θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με την online πληρωμή αποσκευής κατά τη διαδικασία της κράτησης.

Καλλυντικά

Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφαλείας των πτήσεων, κανένα από τα υγρά που μεταφέρετε μαζί σας στο αεροπλάνο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100ml. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι πάσης φύσεως κρέμες. Δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας προιόντα καλλωπισμού, σε όλα τα φαρμακεία μπορείτε να βρείτε μίνι συσκευασίες που δεν ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο των 100ml. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να αγοράσετε άδεια μικρά μπουκαλάκια και να τα γεμίσετε με τα καλλυντικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας ώστε να κάνετε οικονομία. Ακολουθώντας τον κανονισμό για τα υγρά, ταυτόχρονα ελευθερώνετε την χειραποσκευή σας από σημαντικό βάρος και όγκο.

Ρούχα και αξεσουάρ

Αν πρόκειται να πακετάρετε τα ρούχα σας σε χειραποσκευή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανοίξετε τη μικρή βαλίτσα και να πετάξετε μέσα ό,τι βρείτε μπροστά σας. Πρέπει να προηγηθεί προσεκτικός σχεδιασμός, να καταρτίσετε μια λίστα με τα ρούχα και αξεσουάρ που θέλετε να μεταφέρετε, να μελετήσετε τις καιρικές συνθήκες, και εντέλει να αποφασίσετε ποια είναι τα απολύτως αναγκαία. Αν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας μπουφάν, βαριά ρούχα, μπότες ή ακόμη και ογκώδη κοσμήματα, μάλλον είναι καλύτερα να τα φορέσετε στο αεροπλάνο ώστε να ελευθερώσετε χώρο στη βαλίτσα σας για περισσότερα χρήσιμα αντικείμενα.

Πληρώστε μία αποσκευή για όλη την παρέα

Αν ταξιδεύετε Low Cost με παρέα, είναι καλή ιδέα να πληρώσετε από κοινού μία κανονική αποσκευή ώστε να μεταφέρετε όλα τα βαριά αντικείμενα σε μια μεγάλη βαλίτσα. Το κόστος αναλογικά θα σας βγει πολύ χαμηλό και θα έχετε μεγαλύτερο περιθώριο για μεταφορά ελαφρών αντικειμένων στις χειραποσκευές σας.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *