Αεροπορική εταιρεία χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με το βάρος τους

Samoa AirΗ αεροπορική εταιρεία Samoa Air άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού για τις τιμές των εισιτηρίων στις πτήσεις της. Πλέον, ο επιβάτης χρεώνεται ένα ποσό ανάλογο του σωματικού βάρους του, αντί να υπάρχει ένα σταθερό αντίτιμο ανά θέση.

Η νέα μέθοδος χρέωσης της Samoa Air αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ήδη η εταιρεία έχει δεχθεί πυρά από πολλές κατευθύνσεις για την επιλογή της.

«Είναι ο πιο δίκαιος τρόπος για να ταξιδεύεις»

Ο Κρις Λάνγκτον, Διευθύνοντας Σύμβουλος της Samoa Air μιλώντας σε αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι η χρέωση ανάλογα με το βάρος των επιβατών είναι η πιο δίκαιη για τα αεροπορικά ταξίδια. Η τιμή διαμορφώνεται από το βάρος του επιβάτη, πολλαπλασιάζοντας με μία σταθερή τιμή ανά κιλό, η οποία διαφέρει ανάλογα με την απόσταση του ταξιδιού.

Δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις για υπέρβαρες αποσκευές, ο επιβάτης πληρώνει πάντα ανάλογα με τα κιλά που μεταφέρονται. Αρκετοί επιβάτες ωφελούνται από το νέο τρόπο χρέωσης. Εκτός από τους ανθρώπους με χαμηλό σωματικό βάρος, ωφελημένες είναι όλες οι οικογένειες με μικρά παιδιά, όπως επίσης και όσοι δεν μεταφέρουν βαριές αποσκευές.

Ο Κρις Λάνγκτον αναφέρει: «Μια πτήση κοστίζει στην αεροπορική εταιρεία ανάλογα με το βάρος του φορτίου του αεροσκάφους, γιατί η αεροπορική εταιρεία στη συνέχεια να χρεώνει τους επιβάτες ανάλογα με τη θέση;» ενώ θεωρεί πως στο μέλλον όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν τη δική τους γραμμή.

Οι νέες χρεώσεις της Samoa Air

Υπέρβαροι επιβάτεςΟι νέες χρεώσεις της Samoa Air υπολογίζονται με βάση το βάρος του επιβάτη αθροιζόμενο με το βάρος των αποσκευών του, με το συνολικό βάρος να πολλαπλασιάζεται με μία σταθερή τιμή που ξεκινάει από 1 δολάριο για τις κοντινές πτήσεις έως 4,16 δολάρια για τις πιο μακρινές.

Η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει ότι με τον τρόπο της συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Σαμόα γύρω από τα θέματα υγείας, τονίζοντας πως η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα παχυσαρκίας. Η αναλογία παχύσαρκων ανθρώπων στη Σαμόα, είναι από τις πιο υψηλές σε όλο τον κόσμο.

Η Samoa Air

Η Samoa Air είναι μια μικρή αεροπορική εταιρεία που εκτελεί πτήσεις εσωτερικού μεταξύ των νησιών της Σαμόα, ενώ συνδέει το μικρό νησιωτικό κράτος με την Αμερικανική Σαμόα και την Τόνγκα.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.