Η Aerosvit εγκαταλείπει δρομολόγια λόγω οικονομικών προβλημάτων

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ανεξόφλητα χρέη

aerosvitΗ μεγάλη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ουκρανίας με έδρα το αεροδρόμιο του Κιέβου «Μπορισπίλ» αντιμετωπίζει εδώ και καιρό σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω των ανεξόφλητων οφειλών της εταιρείας προς αεροδρόμια και υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2012 όταν οικονομικό δικαστήριο του Κιέβου ξεκίνησε τις διαδικασίες που αφορούν την πτώχευση της εταιρείας, αν και μέχρι αυτή τη στιγμή η Aerosvit δεν έχει πτωχεύσει.

Η Aerosvit παραχωρεί 21 δρομολόγια στην Ukraine International Airlines

Προκειμένου να μπορέσει να διασωθεί η Aerosvit, παραχωρεί στην Ukraine International Airlines (UIA) 21 δρομολόγια, μεταξύ αυτών και τα δρομολόγια από Κίεβο προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα. Η μετάβαση στην UIA θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου 2013. Όπως φαίνεται, στο τέλος του Μαρτίου θα αποχαιρετήσουμε την Aerosvit από τα ελληνικά αεροδρόμια, ελπίζουμε όχι για πάντα.

Συνεχείς καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Στις 4 Ιανουαρίου παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός στο αεροδρόμιο «Μπορισπίλ» λόγω των καθυστερημένων πτήσεων της Aerosvit. Πολλά αεροδρόμια προορισμού σταμάτησαν να δέχονται πτήσεις της εταιρείας λόγω των απλήρωτων τελών που έχουν συσσωρευθεί. Η Aerosvit ανακοίνωσε πως η εταιρεία δεν θα πάψει να λειτουργεί και ψάχνει τρόπο για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Επίσης ασχέτως με τα οικονομικά προβλήματα, δεν θα γίνει καμία παραχώρηση στην ασφάλεια των πτήσεων.

Ο στόλος της Aerosvit

Ο ιδιόκτητος στόλος της Aerosvit αριθμεί 28 αεροσκάφη τύπου Boeing, τα 2ο μεσαίου βεληνεκούς Boeing 737, ενώ τα 8 μεγάλου βεληνεκούς Boeing 767. Επιπροσθέτως υπάρχουν κι άλλα αεροσκάφη διαφόρων τύπων όπως Airbus A320 και A321, Embraer 145 και Embraer 190 καθώς και ATR-72. Η Aerosvit εξυπηρετεί 80 προορισμούς 34 χωρών και παράλληλα συνδέει μεταξύ τους τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *