Η Easyjet θα προσφέρει αριθμημένες θέσεις σε όλες τις πτήσεις της

easyjet θέσειςΗ αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι από τον προσεχή Νοέμβριο θα προσφέρονται αριθμημένες θέσεις στους επιβάτες όλων των πτήσεων της εταιρείας. Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία είχε ξεκινήσει πιλοτικά πτήσεις όπου το σύνολο των επιβατών καθόταν σε προκαθορισμένες αριθμημένες θέσεις. Στο διάστημα που μεσολάβησε πάνω από 800.000 επιβάτες έχουν ήδη πετάξει σε 6.000 πιλοτικές πτήσεις με αριθμημένες θέσεις. Από τη σχετική έρευνα που έγινε μεταξύ των επιβατών, προέκυψε ότι κατά 70% πιστεύουν ότι το νέο σύστημα είναι καλύτερο από το τρέχον σύστημα της Easyjet λόγω της βελτιωμένης εικόνας που υπήρχε κατά την επιβίβαση. Το 60% των επιβατών ανέφερε ότι πλέον θεωρούν πιο πιθανό να ξαναπετάξουν με Easyjet στο μέλλον.

Επιλογή συγκεκριμένης θέσης με χρέωση

Με το νέο σύστημα οι επιβάτες θα έχουν μια προκαθορισμένη θέση με την αγορά του εισιτηρίου τους, ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουν θέση πληρώνοντας ένα ποσό.

  • Με χρέωση 12 λίρες θα έχετε πρόσθετο χώρο για τα πόδια στις μπροστινές σειρές και στις εξόδους του αεροσκάφους
  • Με χρέωση 8 λίρες θα μπορείτε να επιλέξετε μία από τις μπροστινές θέσεις στις σειρές 2 έως 5 για το αεροσκάφος Α319 και στις σειρές 2 έως 6 για το Α320
  • Με χρέωση 3 λίρες θα επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη θέση επιθυμείτε

Η έλλειψη αριθμημένων θέσεων προκαλεί στρες στους επιβάτες

Η Easyjet ξεκίνησε το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα λόγω προηγούμενης έρευνας σε επιβάτες αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που ανέφεραν ότι η διαδικασία επιβίβασης τους προκαλεί άγχος και τους στρεσάρει. Η ίδια έρευνα είχε δείξει ότι αρκετοί επιβάτες δεν επέλεξαν ξανά αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξαιτίας της έλλειψης αριθμημένων θέσεων.

Τα αποτελέσματα για την ίδια την Easyjet δείχνουν ότι δεν αυξάνεται το κόστος, ούτε επηρεάζεται η ακρίβεια των δρομολογίων της εταιρείας. Οι πιλοτικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν επίτηδες το καλοκαίρι σε περίοδο μεγάλης κίνησης για να δοκιμαστούν οι αντοχές του συστήματος σε συνθήκες πίεσης. Αντίθετα η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει χειμώνα για να είναι όσο πιο ομαλή και ανώδυνη γίνεται. Πιλοτικές πτήσεις θα ξαναγίνουν στις 13, 20 και 27 Νοέμβρη. Όσοι επιβάτες πετάξουν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν μεγάλη πιθανότητα να μπουν σε μια πτήση με αριθμημένες θέσεις.

Ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από τις πιλοτικές πτήσεις

  • Η θέση 6Α ήταν η πιο δημοφιλής σε σύντομες πτήσεις, ενώ η 16Β η λιγότερο δημοφιλής
  • Σε μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις η θέση 1Α ήταν η πιο δημοφιλής και η 19Β η λιγότερο δημοφιλής
  • Οι επιβάτες έδειξαν μεγαλύτερη προτίμηση στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους, οι θέσεις στις σειρές A, B, C εξαντλούνταν αρκετά νωρίτερα από τις θέσεις στις σειρές D, E, F

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *