Norwegian Air ShuttleH Norwegian Air Shuttle, γνωστή και ως Norwegian, είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των Σκανδιναβικών χωρών. Προσφέρει υψηλής συχνότητας πτήσεις μεταξύ των Σκανδιναβικών χωρών, και χαμηλότερης συχνότητας πτήσεις μεταξύ άλλων διεθνών προορισμών. Από τον Οκτώβριο του 2011 η Norwegian έχει στο στόλο της 62 αεροσκάφη Boeing 737. Η Norwegian χρησιμοποιεί σαν βάσεις της τα αεροδρόμια του Όσλο(Gardermoen), της Κοπεγχάγης, της Στοκχόλμης(Arlanda), του Ελσίνκι(Vantaa), του Μπέργκεν, του Τροντχάϊμ, του Στάβανγκερ και του Σάντεφιορδ. Η Norwegian προτίθεται να ξεκινήσει διηπειρωτικές πτήσεις το 2012 με το αεροσκάφος Boeing 787-8 Dreamliner. Ήδη η εταιρεία έχει παραγγείλει 6 αεροσκάφη αυτού του τύπου και διαπραγματεύεται την αγορά άλλων 4-6 αεροσκαφών, στοχεύοντας στη δημιουργία στόλου 10-15 Dreamliners στο μεσοδιάστημα. Με τα νέα αεροσκάφη η Norwegian θα ξεκινήσει πτήσεις προς Νέα Υόρκη και προς Μπανγκόκ.

Η Norwegian Air Shuttle εξυπηρετεί προορισμούς σε Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, με τακτικά δρομολόγια αλλά και με εποχικά δρομολόγια αναψυχής. Για τοπογραφικούς και δημογραφικούς λόγους, οι πτήσεις εσωτερικού της Νορβηγίας αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές αγορές του Βορρά, και μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη. Οι σκανδιναβικές χώρες, με τα ποτάμια, τα φιορδ, τα βουνά, τις λίμνες, τα χειμερινά χιόνια καθιστούν δύσκολες τις συγκοινωνίες και η συγκοινωνία με αεροπλάνο είναι πολλές φορές επιβεβλημένη.

Η Norwegian Air Shuttle στην Ελλάδα δρομολογεί κυρίως εποχικά δρομολόγια από άνοιξη μέχρι αρχές φθινοπώρου για να εξυπηρετήσει τον τουρισμό από τη Βόρεια Ευρώπη, πολύ θετικό είναι ότι εκτός από τους κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς, εξυπηρετεί επίσης το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι απευθείας πτήσεις της Norwegian είναι πάντα φθηνότερες από τις πτήσεις με ανταπόκριση. Απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα συνήθως υπάρχουν μόνο για τα αεροδρόμια που χρησιμοποιεί η Norwegian σαν κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης. Στο Όσλο και τη Στοκχόλμη θα βρείτε πάντα απευθείας πτήση από ελληνικούς προορισμούς, ενώ κάποιες φορές υπάρχουν επίσης για Ελσίνκι, Μπέργκεν και Κοπεγχάγη. Κάποιες φορές κυρίως τη θερινή περίοδο η Norwegian δρομολογεί απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα σε πρόσθετους προορισμούς της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Δανίας. Η Norwegian είναι από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που πουλάνε πτήσεις με ανταπόκριση σε ενιαίο εισιτήριο, οι περισσότερες low cost συνήθως πουλάνε τις δύο πτήσεις σαν ξεχωριστά δρομολόγια ώστε να αποποιούνται των ευθυνών τους αν ακυρωθεί το ένα από τα δύο σκέλη της διαδρομής.