Η Skygreece σχεδιάζει απευθείας πτήσεις προς Νέα Υόρκη και Καναδά

Νέα αεροπορική εταιρεία με έδρα την Αθήνα

Οι ιδρυτές της SkygreeceΗ αεροπορική εταιρεία Skygreece Airlines την επόμενη θερινή σεζόν σχεδιάζει να συνδέσει την Ελλάδα με τη Βόρεια Αμερική. Η Skygreece ιδρύθηκε πρόσφατα από τους Ελληνοκαναδούς Πέτρο Χειλάκο, Νικόλαο Αλεξανδρή και Βασίλη Αλεφάντη, ενώ κεφάλαια έχουν συνεισφέρει Ελληνοκαναδοί και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκτός από το γραφείο της Αθήνας, μέχρι στιγμής υπάρχει άλλο ένα γραφείο στο Μόντρεαλ όπου στεγάζεται το εμπορικό τμήμα της εταιρείας και το τμήμα κρατήσεων. Νέα γραφεία σε Τορόντο και Νέα Υόρκη είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σε λίγο καιρό, αρχικά του Τορόντο στις αρχές Δεκεμβρίου και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης μέσα στον Ιανουάριο του 2013.

Το πρόγραμμα πτήσεων της Skygreece

Η Skygreece σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ξεκινάει το πτητικό της πρόγραμμα τον ερχόμενο Μάϊο με δρομολόγια προς Καναδά και Νέα Υόρκη. Στον Καναδά, θα εκτελείται μία πτήση την εβδομάδα προς Μόντρεαλ και άλλη μία προς Τορόντο. Οι πτήσεις προς Νέα Υόρκη θα εκτελούνται 3 φορές την εβδομάδα. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Σικάγο, ενώ στα πιο μακροπρόθεσμα, μελετάται η περίπτωση της Νότιας Αφρικής σαν πιθανός προορισμός.

  • Αθήνα – Μόντρεαλ
  • Αθήνα – Τορόντο
  • Αθήνα – Νέα Υόρκη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν από την Skygreece θα είναι τα ευρείας ατράκτου, τετρακινητήρια Airbus A340-300, τα οποία είναι κατάλληλα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το όραμα της Skygreece

Η Skygreece είναι μια προσπάθεια επανασύνδεσης του απόδημου ελληνισμού της βορείου Αμερικής με την Ελλάδα, και παράλληλη τόνωση του τουρισμού της χώρας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αν και η προσπάθεια φαίνεται κάπως παράτολμη, η Skygreece μοιάζει να προχωράει με σταθερά βήματα βάσει καλά οργανωμένου σχεδίου. Ας ελπίσουμε ότι θα βρει την απαραίτητη ανταπόκριση από το κοινό, γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη από αντίστοιχες προσπάθειες.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *