Η Wizz Air αλλάζει την πολιτική της και επιβάλλει χρεώσεις σε χειραποσκευές

Επιτρέπεται μόνο μία χειραποσκευή

ΧειραποσκευέςΗ Wizz Air αλλάζει την πολιτική της σχετικά με τις χειραποσκευές και επιβάλλει νέους περιορισμούς και χρεώσεις. Η νέα πολιτική θα ισχύσει για όλες τις πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 24 Οκτωβρίου και μετά, αν τα εισιτήρια έχουν εκδοθεί ύστερα από τις 4 Οκτωβρίου 2012. Καταρχήν επιβάλλεται περιορισμός στον αριθμό και τον όγκο των χειραποσκευών, κάθε επιβάτης θα μπορεί να μεταφέρει μόνο μία χειραποσκευή, μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Οι χειραποσκευές μικρού μεγέθους μεταφέρονται δωρεάν, ενώ για τις μεγαλύτερες θα υπάρχει χρέωση.

Περιορισμός στο βάρος δεν υπάρχει, εφόσον ο επιβάτης μπορεί να τοποθετήσει τη χειραποσκευή στο χώρο αποθήκευσης πάνω από τα καθίσματα χωρίς να χρειάζεται βοήθεια. Μόνη εξαίρεση τα προϊόντα που έχουν αγοραστεί από καταστήματα του αεροδρομίου ύστερα από το σημείο ελέγχου, μπορούν να μεταφερθούν επιπλέον της μίας χειραποσκευής χωρίς πρόσθετο κόστος.

Επιτρεπόμενες διαστάσεις

  • Μικρές χειραποσκευές ορίζονται όσες έχουν μέγιστες διαστάσεις 42x32x25 εκατοστά. Μια μικρή τσάντα πλάτης ή μια τσάντα φορητού υπολογιστή εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Αν η χειραποσκευή σας είναι μικρή, δεν θα υπάρχει κάποια πρόσθετη χρέωση.
  • Μεγάλες χειραποσκευές ορίζονται όσες έχουν μέγιστες διαστάσεις 56x45x25 εκατοστά. Αν η χειραποσκευή σας εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία, θα υπάρχει πρόσθετη χρέωση. Αν πληρώσετε για τη χειραποσκευή online στην ιστοσελίδα της Wizz Air έως 3 ώρες πριν από την πτήση, το κόστος θα είναι 10€. Αν πληρώσετε στο check in, το κόστος θα είναι 20€. Στην περίπτωση που φτάσετε στην πύλη του αεροδρομίου χωρίς να έχετε ήδη πληρώσει για τη χειραποσκευή σας, το κόστος ανεβαίνει στα 30€.

Πιο άνετη επιβίβαση στο αεροσκάφος

Η Wizz Air ισχυρίζεται πως προέβη σε αυτή την κίνηση με σκοπό να υπάρχουν λιγότερες καθυστερήσεις κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Από όταν οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους άρχισαν να επιβάλλουν υψηλές χρεώσεις για τις αποσκευές, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των χειραποσκευών. Πολλοί επιβάτες μεταφέρουν σε παραπάνω από μία χειραποσκευές πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα υπήρχαν σε μια βαλίτσα. Αυτό έχει ως συνέπεια τη δημιουργία εμφράγματος στους διαδρόμους του αεροσκάφους κατά την επιβίβαση. Παρατηρείται συχνά διάφοροι επιβάτες να προσπαθούν να στριμώξουν υπέρογκες και υπέρβαρες χειραποσκευές στον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης πάνω από τα καθίσματα, ενώ άλλοι περιμένουν υπομονετικά μέχρι να αδειάσει ο διάδρομος για να μπορέσουν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Χαμηλότερο λειτουργικό κόστος

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με βάση τη Βουδαπέστη ισχυρίζεται πως με τη νέα της πολιτική για τις χειραποσκευές θα μπορέσει να μειώσει το λειτουργικό κόστος των πτήσεων. Αν υπάρχει λιγότερο βάρος, το αεροσκάφος θα έχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος η εταιρεία θα μπορεί να διατηρεί χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων. Σαν ένδειξη των προθέσεων της η Wizz Air προσφέρει μια μικρή έκπτωση 5€ (τουλάχιστον 8.99€ αν συνυπολογιστούν οι φόροι) σε όλα τα εισιτήρια απλής διαδρομής που θα εκδοθούν για πτήσεις ύστερα από τις 24 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε το

PinIt
Avatar - Ανδρέας Λαγγούσης

Ανδρέας Λαγγούσης

Η ταξιδιωτική φωτογραφία είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. Λατρεύω τις πτήσεις, τις αποδράσεις στη φύση και την ορεινή πεζοπορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *